Razstava bo na Ravnah na Koroškem na ogled do 13. avgusta.

Tjaša Rener se bo v Galeriji Ravne predstavila s portreti temnopoltih prebivalcev Akre, prijateljev in naključnih mimoidočih, ki jih slika v njihovem naravnem okolju ter pri vsakdanjih opravilih in tako zaznamuje utrip mesta in ganske sedanjosti.

"Na razstavi Čudovito bo z desetimi slikami osvetlila sodobni obskurantizem z novim upanjem," so ob razstavi sporočili iz Koroške galerije likovnih umetnosti, s katero Renerjeva redno sodeluje. Med drugim je ustvarila likovno podobo vrančka Kokija, maskote pedagoških programov galerije. Kustos tokratne razstave je Jernej Kožar.

Tjaša Rener se ukvarja z vprašanjem pripadnosti. Skozi lastno izkušnjo raziskuje, kaj pomeni biti priseljen v novi državi in novi kulturi, razloge migracije in spopadanje z lastnimi emocijami, ki jih prinašata novo okolje in kultura, so navedli v Koroški galeriji likovnih umetnosti, pod okrilje katere spada Galerija Ravne.

Tjaša Rener (1986) je leta 2013 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pri profesorju Bojanu Gorencu, leto prej je prejela nagrado Univerze v Ljubljani za posebne umetniške dosežke. Svoje znanje je izpopolnjevala na oddelku za grafiko na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu. Leta 2013 je ustvarila umetniško knjigo Zgodba iz Afrike (A Story From Africa).