O Bruceu in načrtovanih filmih sta njegova brat in sestra sta spregovorila v Pekingu na spominski slovesnosti ob 36-letnici njegove smrti. Foto: EPA
O Bruceu in načrtovanih filmih sta njegova brat in sestra sta spregovorila v Pekingu na spominski slovesnosti ob 36-letnici njegove smrti. Foto: EPA

Phoebe in Robert Lee, ki želita predvsem, da filmi kar se da vestno predstavijo bratovo življenje, sta s kitajsko družbo J.A. Media v Pekingu že podpisala pogodbo za serijo treh biografskih filmov. Po besedah producenta Manfreda Wonga nameravajo o igralcu, ki je med drugim nastopil v filmih Enter the Dragon in Fists of Fury, posneti tri naslove, od teh se bo prvi osredotočal na Leejeva najstniška leta.

Kdo je bil Bruce Lee?
Wong želi v trilogiji posebno pozornost nameniti predvsem igralčevi osebnosti. "Filmi bodo govorili tudi o kung fuju, a pomembneje je, da želimo posneti portret pravega Brucea Leeja. Kakšen je bil resnični Bruce Lee? Bil je zelo duhovit. Do svojih staršev je bil zelo spoštljiv, do družine pa zelo prijazen," dodaja producent.

Robert Lee je pojasnil, da so o bratu prebrali že veliko knjig in si ogledali ogromno filmov, ki pa so bili polni nedoslednosti. Ker se želijo temu izogniti, budno nadzirajo, kaj se bo izcimilo iz trilogije. "Stara sem več kot 70 let. Za brata želim nekaj storiti. Želim razširiti zgodbo Brucea Leeja," pa je dodala Phoebe.

Prav v teh dneh so oblasti v Hongkongu objavile razpis za preureditev Leejevega nekdanjega doma v njegov muzej.