Tega, česar Krajnčevi ne uspe prikazati v skulpturi, upodobljeni na slikarskem platnu, in obratno, je ob njeni razstavi zapisala kustosinja razstave Nadja Kovačič.

Tako kot svoja slikarska platna nadgrajuje s tridimenzionalnimi elementi, kot so na slikarsko površino pritrjene tkanine, čipke, zlati in srebrni lističi, pa podobno gradi tudi skulpturo.

S kolažiranjem nanjo dodaja fotografije, prvine iz narave ali vsakdanjega življenja. Pri svojem ustvarjanju gradi z močno simbolno vsebino in nosilci občutij, spomina ter lastnega doživljanja, je dodala kustosinja.

Kranjčeva, sicer umetnica mlajše generacije, svoj umetniški izraz išče v človeku in naravi ter njuni povezanosti. "Išče, kako v kiparstvu in slikarstvu prikazati človeka, ki ni samo materialna podoba, ampak tudi energija, ki jo oddaja."

Raziskuje, kako upodobiti prehajanja in povezovanja med ljudmi in prehajanja med človekom ter naravo. Zanima jo vmesni prostor, ki nastaja med fizičnimi oblikami in v katerem obstajajo nevidne sile ter vezi, ki te oblike povezujejo. S svojim ustvarjanjem išče duhovne dimenzije človeške eksistence in človekovo notranjo naravo, je še zapisala kustosinja.

Anja Kranjc se je rodila leta 1982. Kiparstvo je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Diplomirala je leta 2008 in tri leta pozneje še magistrirala. Ustvarila je več javnih kiparskih del, ukvarja se še s slikarstvom, z risbo, ilustracijo, s keramiko in pedagoškim delom. Za svoje delo je prejela več nagrad. Njena dela hranijo javne in zasebne zbirke. Živi in ustvarja v Vipavi.

Razstava bo na ogled do 2. marca prihodnje leto, so sporočili iz Pokrajinskega muzeja Kočevje.