Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Goriško - Arhiv

Začetek sezone na Soči v znamenju spora glede podražitve dovolilnic

V petek se začenja sezona plovbe po reki Soči in Koritnici, za kar bo potreben nakup dovolilnic. Cene bodo enake lanskim, a občine jih želijo v prihodnje zvišati, to pa je že pred začetkom letošnje sezone med uporabniki rek sprožilo val nezadovoljstva.

V vas Tolminske Ravne zaradi podora le peš

Lokalna cesta Žabče-Tolminske Ravne zaradi podora ostaja neprevozna za ves promet, so sporočili s tolminske občine in dodali, da obvoza ni, do vasi pa je mogoče priti le tako, da se gre peš prek podora in od tam naprej z drugim vozilom.

Na Goriškem nujno potrebujejo nov mamograf

V šempetrski bolnišnici poskušajo že skoraj eno leto priti do novega mamografa za odkrivanje rakavih ali drugačnih sprememb na dojkah.

V Vipavski dolini želijo več lokalno pridelane hrane

V Vipavski dolini želijo narediti korak naprej pri lokalni samooskrbi in krepitvi zelene verige. Zato so pred dnevi pripravili prvo borzo lokalnih živil Vipavske doline.

Zavod Sončni Kanin ima novega direktorja

Na ponedeljkovi seji sveta javnega zavoda Sončni Kanin iz Bovca so izmed petih prijavljenih kandidatov za novega direktorja zavoda imenovali Roka Ovsenika.

Skupno somestje Nove Gorice, Gorice, Šempetra-Vrtojbe

Župana Mestne občine Nova Gorica Klemen Miklavič in Občine Gorica Rodolfo Ziberna sta s simboličnim prerezom žičnate mejne ograje med Solkanom in Gorico prižgala zeleno luč za začetek del v okviru čezmejnega projekta Isonzo-Soča.

Obnova vasice Slapnik se bo začela, ko bo odkupljena še zadnja hiša

Vasica Slapnik je zaradi medijske izpostavljenosti požela veliko zanimanja, zato je trenutno najbolj obiskana v Goriških brdih. Popolnoma izpraznjeno vas namreč namerava obnoviti zasebni investitor, in to pred očmi televizijskih kamer.

V reki Tolminki našli moško truplo

V strugi reke Tolminke pod Hudičevim mostom so našli truplo moškega. Novogoriški policisti predvidevajo, da gre za 80-letnega moškega, ki so ga pogrešali in iskali od torka zvečer.

Zavodu Sončni Kanin odblokirali račun

Furs je javnemu zavodu Sončni Kanin sprostil račun. Bovški občinski svetniki so namreč sklenili, da bo občina ob finančnih težavah zavoda poplačala premalo plačane prispevke za samostojne podjetnike.

Meje med okupacijo: tudi Idrijo so obdali z žico

Prostor med Idrijo in Žirmi je za raziskovanje časa med drugo svetovno vojno posebej zanimiv, saj je tukaj potekala meja med fašistično Italijo in nacistično Nemčijo. Vladal je strog obmejni režim, meja pa je prostor zaznamovala še dolgo po vojni.

Od kod smučišču na Kaninu 415.000 evrov neplačanih računov?

Bovški svetniki so sinoči imenovali preiskovalno komisijo, ki bo pregledala poslovanje in financiranje javnega zavoda Sončni Kanin vse od ustanovitve pred dvema letoma.

V Posočju so lani imeli za petino boljšo turistično sezono kot leta 2017

Število prenočitev v tolminski, kobariški in bovški občini se je z nekaj več kot 618 tisoč leta 2017 povečalo na več kot 740 tisoč. V občinske proračune se je tako zlilo tudi za 706 tisoč evrov turistične takse.

Brezposelnost se zmanjšuje tudi na Primorskem, večji padec na Goriškem

Podatki, ki jih je objavil Zavod za zaposlovanje, kažejo, da registrirana brezposelnost v Sloveniji pada. Lani je bila v povprečju za 11,5 odstotkov nižja kot v letu 2017. Trend upadanja se nadaljuje tudi na Primorskem.

Iz narave v film: v Bovcu se je končal dvanajsti festival BOFF

Nagradi občinstva za domači in tuji film sta na dvanajstem Bovec Outdoor Film Festivalu (BOFF) osvojila filma The Undamaged in The Frenchy.

Nove arheološke najdbe v Ajdovščini dopolnjujejo našo sliko o Kastri

V Ajdovščini so na Križajevem dvorišču ob Pilonovi galeriji arheologi odkrili ostanke rimskodobnih objektov, ki se navezujejo na arhitekturo na tamkajšnji Prešernovi ulici.

S sejmom Knjige pod jelkami se Nova Gorica za nekaj dni spreminja v mesto knjige

"S knjigo podarjamo ideje, razmišljanja in svetove, ki so zaobjeti v njej," je knjigi kot kakovostnem darilu prepričan Miha Kosovel, predsednik Društva humanistov Goriške, ki v sodelovanju z Mestno ...

Tragedija povzpetniške sle ali ko neustrašni Macbeth spregovori s sodobnim jezikom

" Nikakor nisem želel Shakespearja posodabljati, pač pa sem želel, da govori bolj z današnjim jezikom. Da je vsa tista njegova kompleksnost izražena tako, da je bolj konkretna, bolj materialna, da ...

Poklon ruskim vojnim ujetnikom

V okviru mednarodne Poti miru, ki se vije od Alp do Jadrana, so odprli obnovljeno Rusko jamo, ki je v bližini Kostanjevice na Krasu.

Pot miru se širi - do oktobra 2021 vse do Piave

V Kobaridu so se na prvem delovnem sestanku srečali predstavniki partnerjev v projektu Pot miru, ki povezuje dediščino prve svetovne vojne v Posočju in v sosednjih italijanskih deželah Furlaniji - ...

Novogoriška kandidata obljubljata nova stanovanja in novo turistično vizijo

V Novi Gorici se bosta za župana potegovala Matej Arčon in Klemen Miklavič – najprej se bosta morala lotiti zagotavljanja novih stanovanj in delovnih mest za visoko izobražene Novogoričane, sicer ...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...