Nipo sta za plačilo are lastnika, Nigrad in Mariborski vodovod, dokapitalizirala vsak s 175.000 evri. Foto: MMC RTV SLO/J. O.
Nipo sta za plačilo are lastnika, Nigrad in Mariborski vodovod, dokapitalizirala vsak s 175.000 evri. Foto: MMC RTV SLO/J. O.
Za zdaj rešili ŠC Pohorje

Predpogodbo so po besedah župana Maribora Andreja Fištravca podpisali danes zjutraj. V imenu občine jo je s Športnim centrom (ŠC) Pohorje, katerega lastnik je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), sklenila Nipa, hčerinsko podjetje občinskega komunalnega podjetja Nigrad, ki je pred leti iz težav reševalo že mariborski akvarij in terarij. "S tem rešujemo mariborski in regijski turizem," je v izjavi za medije dejal župan.

V mesecu dni naj bi podpisali tudi dejansko najemno pogodbo, ki bi jo po besedah direktorja mestne uprave Marka Žule sklenili za 12 mesecev. V najem jemlje Nipa hotele in apartmaje, žičnice, sedežnice, gostinske objekte, planinske koče, igrišča in športno opremo na Mariborskem in Areškem Pohorju. Edina izjema je krožno-kabinska žičnica Pohorska vzpenjača, ki je obremenjena s posojili. Koliko naj bi stal mesečni najem, ni znano, višina are pa znaša 310.000 evrov.

Če pa bo danes res nakazan denar za plače, delavci po besedah vodje stavkovnega odbora Marka Kundida ne bodo vložili predloga za stečaj podjetja, prav tako bodo odpovedali za četrtek napovedano stavko, ki so jo napovedali zaradi neizplačanih plač. Z vsebino pogajanj med občino in DUTB-jem ter pogoji nadaljnjega poslovanja ŠC-ja Pohorje ni seznanjen. "Bomo videli, kaj bo čas prinesel," je dejal.

ŠC Pohorje v težave pahnil tudi ŠC Areh
Zaradi težav ŠC-ja Pohorje pa so se v težavah znašla tudi podjetja, ki delajo zanj. Tako je vodstvo ŠC-ja Areh, ki upravlja hotel na Arehu in daje v najem športno opremo, februarja vložilo predlog za postopek poenostavljene prisilne poravnave v tem podjetju, a je okrožno sodišče v Mariboru danes zavrnilo poravnavo. Direktor ŠC-ja Areh Iztok Kvas odločitve sodišča ni želel komentirati, ker z njo še ni uradno seznanjen.

Za zdaj rešili ŠC Pohorje