Smuka na Kaninu bo po načrtih mogoča že decembra letos. Foto: BoBo
Smuka na Kaninu bo po načrtih mogoča že decembra letos. Foto: BoBo

Po besedah direktorja Jožeta Duhovnika bodo dela na visokogorskem smučišču izjemno zahtevna. Zato že pripravljajo dostop do vrha Kanina in vseh postaj. Na terenu je na pripravljalnih delih za zdaj 21 delavcev, med gradnjo pa jih bo na terenu naenkrat od 20 do 100.

Glavnina od 5,7 milijona evrov vredne naložbe bo šla v zamenjavo dotrajanih strojnih elementov na žičniških napravah. Tako bo popravljen in obnovljen celoten žičniški sistem. Ključna bo obnova krožnokabinske žičnice, sledila bo povezava z Italijo in ureditev drugih žičniških naprav, restavracijo pa bodo za zdaj uredili le v delu, ki je potreben za normalno obratovanje smučišča.

Na občini so prepričani, da bo podjetje obnovo izvedlo pravočasno, tako da bodo naprave sredi decembra lahko že pognali in smučišče po nesreči krožnokabinske žičnice v začetku leta 2013 ponovno oživili.

"Danes lahko rečem, da začenjamo na novo, da smo obrnili nov list in bomo Bovcu vrnili zimsko sezono, ki jo je nekdaj imel," je poudaril Mlekuž in dodal, da se v Bovcu že kažejo pozitivna gibanja na področju turizma. "Stvari se urejajo in verjamem, da bomo s skupnimi močmi uredili tudi smučišče na Kaninu," je dejal.

Naslednja smučarska sezona v Bovcu bo
Naslednja smučarska sezona v Bovcu bo