Na javni razpis za rekonstrukcijo žičniških stebrov in krožne kabinske žičnice se je prijavil le en ponudnik, ki je ustrezal vsem pogojem. Foto: BoBo
Na javni razpis za rekonstrukcijo žičniških stebrov in krožne kabinske žičnice se je prijavil le en ponudnik, ki je ustrezal vsem pogojem. Foto: BoBo

Četrtkova dobra novica, da naj bi v Bovec prišlo 5,7 milijona evrov za obnovo kaninskega smučišča, je razveselila tako občino kot turistične delavce v gornjem Posočju. Bovški svetniki, ki so nestrpno čakali na odločitev vlade, so se sinoči sešli na izredni seji. Ker v prihodnjih dneh od ministrstva za gospodarstvo pričakujejo sklep o dodelitvi finančnih sredstev, jih bodo z rebalansom vnesli v občinski proračun.

Ministrstvo za gospodarstvo je na začetku leta napovedalo, da bo finančno podprlo obnovo kaninskega smučišča, če bo občina pridobila žičniško infrastrukturo. Po brezplačnih prenosih na začetku aprila so v Bovcu postali lastniki kabinske žičnice, pred kratkim pa še žičniških naprav. Kljub obljubam so negotovo čakali na odločitev vlade. "Sicer pričakujemo še sklep, ki ga bo ministrstvo izdalo, toda včerajšnja novica je bila ena lepših novic v zadnjem času za nas," je povedal župan Valter Mlekuž.

Na občini so že pripravljeni za začetek del. Na javni razpis za rekonstrukcijo žičniških stebrov in krožne kabinske žičnice se je prijavil le en ponudnik, ki je ustrezal vsem pogojem: "Dela bo prav gotovo veliko, ampak to so si predstavniki, ki so bili tukaj, ki bodo opremo dobavljali, ogledali. Videli so, kaj bo potrebno, in mi bomo v najkrajšem to začeli," je še povedal župan.

Ali bodo že ulovili zimsko sezono?
"Mi si prizadevamo za to, gremo korak za korakom. Mislimo, da smo na pravi poti, in še vedno stojimo za tem, da je sezona še vedno ulovljiva. Seveda, vse je mogoče, od vremenskih razmer naprej, vendar mi stojimo za tem," je še dodal Mlekuž.

Pred dvema letoma sta na tla padli dve kabinski žičnici, ki sta bili k sreči prazni. Kaj je bil razlog za nesrečni dogodek, pristojne službe niso ugotovile. Zaradi nedelovanja smučišča sta bili zato zadnji dve zimi v Bovcu najbolj klavrni. Po obljubljeni finančni spodbudi, s katero bodo ponovni zagnali smučišče, pa turistični delavci na prihajajočo zimo gledajo optimistično.

Nataša Uršič, Radio Koper