Luka Dončić in Goran Dragić, neustavljivi tandem letošnjega evropskega prvenstva. Foto: EPA
Luka Dončić in Goran Dragić, neustavljivi tandem letošnjega evropskega prvenstva. Foto: EPA
Srbi v drugem polfinalu ugnali Ruse
Daneu in Martič v Odmevih: Slovenija favorit v finalu
Odzivi po zgodovinskem uspehu slovenskih košarkarjev
Zgodba o čarobnem slovenskem večeru v Carigradu
Dragić prejel čestitke tudi od trenerja in soigralcev iz Miamija
Slovenci razbili Špance za zgodovinski finale
Slovenija spravila Španijo na kolena
Franci Pavšer: Kokoškov prinesel mirnost
Prvi odzivi po prvi uvrstitvi v finale
Izjemni Slovenci v polfinalu razbili Špance

Slovenski košarkarji so bili v tem tednu z naskokom glavna tema na MMC-jevem portalu. Pravzaprav že od začetka letošnjega evropskega prvenstva navdušujejo športne sladkokusce, jih razvajajo z dih jemajočimi predstavami na parketu, vrhunec so dosegli z izjemnima zmagama nad Latvijo v četrt- in Španijo v polfinalu. A najboljše še prihaja - nedeljski finale.


Ste v Carigradu ali na poti v Turčijo? Kako se pripravljate na zgodovinski finale? Pošljite fotografijo na mmc-sport@rtvslo.si!

Španci, aktualni evropski prvaki, so bili v četrtek zvečer favorit v obračunu z varovanci Igorja Kokoškova, a so jim ti pripravili presenečenje. S čvrsto igro v obrambi, predvsem pa učinkovitimi napadi so strli 'furio' in se prvič v zgodovini uvrstili v veliki finale velikega tekmovanja.

Rad bi poudaril, da je Španija s svojimi zvezdniki igrala bistevno bolj fair od umazanih Latvijcev in španski igralci so našim pošteno čestitali..

2017-09-14 23:34:34

Edino vodstvo Špancev je bilo 2:0

— Matic 2017-09-14 22:44:57

Nekateri so pred to tekmo pisali, da bo sele ta tekma pravi pokazatelj kvalitete Spanije, ker so prej igrali z veliko slabsimi reprezentancami. Prav so imeli. :)

— TCF 2017-09-14 23:05:36

Da Španci priznajo poraz več kot 2 minuti pred koncem in nehajo igrati ... svetovno čudo!

Bravo, naši košarkarji!

— iztrd 2017-09-14 22:14:01

Španci vodili le z 2:0
Že v prvi četrtini so Slovenci Špancem nasuli kar 25 točk, Slovenci pa so ritem vzpostavili s tremi trojkami, ki so jih zadeli Anthony Randolph, Jaka Blažič in Goran Dragić. Dragić se v uvodu tekme ni razigral, kot bi si želel, so bili pa zato razigrani njegovi soigralci, še posebej Gašper Vidmar, ki je pod košem jasno dokazal, da se ne boji bratov Gasol, Pauja in Marca. Španci so na tekmi vodili le enkrat - na začetku z 0:2, nato pa so pobudo prevzeli Slovenci in vodstva do konca niso izpustili več iz rok. Najvišja prednost je znašala 21 točk (83:62 in 88:67), tekmo so dobili s +20 (92:72).

Tole pa je mogoče najbolj dominantna predstava slovenskega ekipnega športa. Brez besed!
Pomoje je tole učbenik kaj dela psiha. Vsa dosedanja kariera naših igralcev s klopi kaže da so čist povprečni košarkaši. Ampak kaj napravii prava motivacija in prepričanje da znaš, da zmoreš, to so pokazali posebbej v 3. četrtini.

— Danko 2017-09-14 22:23:06

Mislim, da sedaj vsi hitijo guglat, kje je Slovenija. :D Skozi to prvenstvo smo dobili ogromno podpornikov, ki nas začenjajo spoštovati in občudovati. Berem komentarje tujcev, ki prihajajo iz držav, katere smo izločili in nam privoščijo zlato medaljo. Tudi to je bil namen.. pokazati Evropi, kje se igra najboljša in najlepša košarka!

— e12ka 2017-09-15 00:11:07

Trije tuji trenerji, 3 medalje v 3 različnih ekipnih športih. In to v zelo kratkem času.

— Copy Break 2017-09-14 22:39:46

Pa jo imamo. Tako želeno košarkarsko medaljo!!! In s tako igro ne vidim ovire do zlata. Res fantastična igra vseh. Od izjemno mirne klopi na čelu s Kokoškovim, do fenomenalnega Luke Dončiča, ki je pri 18 letih v polfinalu evropskega prvenstva skoraj dosegel trojnega dvojčka (!), do kapetana Gorana Dragiča, ki je danes delal kroge po raketi Špancev, do slavljenca Gašperja Vidmarja, ki je zaustavil velika brata Gasol in tudi s 4 osebnimi kradel žogo in izsiljeval osebne v napadu! Do neuničljivega trojkaša Prepeliča, ki bo v finalu sicer moral izgubiti manj žog.

'Tončku' Randolphu, ki je danes prebil led in zadel obe trojki, danes niti ni bilo treba vsega pokazati. Da ne omenjam izjemne klopi. Murič je zadel trojko, Nikolič je izjemno dobro igral ob počitkih Dragiča, predvsem pa sta 'napako' iz četrtfinala fenomenalno popravila Dimec in Zagorac. Prvi je kar nekajkrat s pick and rollom obstal sam pod košem in zadeval, drugi pa je zadel celo trojko. Morda sem še kakšnega pozabil, vse do drobtinic Rebca v zadnjih sekundah, a danes se res težko išče kakšne napake. SLOVENIJA!

— janko luzar 2017-09-14 22:21:33

Dragić: To so sanje vsakega športnika
"Zelo sem vesel. To je vrhunec moje kariere. Bil sem eden tistih, ki so pred prvenstvom napovedali medaljo, in sanje so se mi uresničile. Moram vse skupaj še malo prespati, mislim, da se bomo šele jutri zavedali, kaj smo dosegli. Tudi ko smo po tekmi prišli v slačilnico, smo se kar gledali in se sploh nismo znali veseliti," je po tekmi dejal kapetan Dragić, ob Randolphu s 15 točkami najboljši slovenski strelec. Sklenil je: "To so res sanje vsakega športnika. Celo življenje treniraš po dvakrat na dan, si zvijaš gležnje, kolena, imaš modrice po celem telesu, na koncu pa doživiš tisto, kar si želel celo kariero." Slovenija bo v nedeljo zvečer za naslov prvaka stare celine igrala s Srbijo.

Jooojjj , Pahor bo spet čevlje pucal.

— N001 2017-09-14 23:21:08

Ne morem verjet. Od kar sem živ, sem si želel to medaljo. Kot mulc sem jokal ob neuspehih, iz prvenstva v prvenstvo kričal zakaj nam spet ne gre, se spraševal zakaj Zdovc ni zadel trojke za OI in se drl na Pascal Rollerja kako lahko vse zadane. Celo življenje sem si želel te medalje in vedno sem končal v solzah. Hvala vam fantje, košarka je naš šport in hvala vam za vse. Nimam besed kaj dela ta ekipa in koliko nam pomeni ta uspeh. Gremo po naslov!!! Prvaki sveta!

— watwat 2017-09-14 23:28:19

Kokoškov še ni izgubil uradne tekme na SLO klopi, naj tako ostane še v nedeljo!

— veza 2017-09-14 22:17:12

Gogi ne koncaj v takem slogu.sanjsko bi bilo koncati na olimpijskih igrah z bratom

— $$$ 2017-09-14 15:57:36

Srbi v drugem polfinalu ugnali Ruse
Daneu in Martič v Odmevih: Slovenija favorit v finalu
Odzivi po zgodovinskem uspehu slovenskih košarkarjev
Zgodba o čarobnem slovenskem večeru v Carigradu
Dragić prejel čestitke tudi od trenerja in soigralcev iz Miamija
Slovenci razbili Špance za zgodovinski finale
Slovenija spravila Španijo na kolena
Franci Pavšer: Kokoškov prinesel mirnost
Prvi odzivi po prvi uvrstitvi v finale
Izjemni Slovenci v polfinalu razbili Špance