Vin Diesel in Dwayne Johnson v blockbusterju Hitri in drzni 8. Foto: IMDb
Vin Diesel in Dwayne Johnson v blockbusterju Hitri in drzni 8. Foto: IMDb

V intervjuju za televizijo CNN je Dwayne Johnson naravnost odgovoril na vprašanje, kaj si misli o Dieslovi javni ponudbi oljčne vejice miru. "Junija letos sva bila z Vinom v stiku prek družbenih omrežij. Naravnost – in v zasebnem pogovoru – sem mu povedal, da se k franšizi ne bom vrnil," se spominja igralec.

"Bil sem vljuden, ampak odločen, češ da bom tudi v prihodnje vedno navijal za uspeh franšize, ampak ni pa nobene možnosti, da bi v njej spet nastopil. Zasebno sem se pogovoril tudi s sodelavci pri studiu Universal, ki so razumeli, v čem je težava."

Pri tem je treba povedati, da je Vin Diesel prejšnji mesec z javno objavo na Instagramu moledoval Johnsona, naj se vrne v "družino". "Mali bratec Dwayne ... Napočil je čas. Svet pričakuje vrhunec s Fast 10. Kot veš, te v moji hiši otroci kličejo Stric Dwayne. Niti en praznik ne mine, ne da bi ti poslali dobre želje ... Čas je. Dediščina čaka."

"Primer njegove manipulacije"
"Vinova objava me je zelo presenetila," je bil iskren Johnson. "To je bil primer njegove manipulacije. Ni mi bilo všeč, da je omenjal svoje otroke in smrt Paula Walkerja. Ne vmešavaj jih v to." Dodal je še: "Pred meseci sva prišla do jasnega sporazuma. Moj cilj je bil, da se od franšize Hitri in drzni poslovim s hvaležnostjo in v slogu. Škoda je, da je ta javni dialog spet zameglil situacijo."

V složnejših časih – na premieri petega filma v sagi, leta 2011. Foto: AP
V složnejših časih – na premieri petega filma v sagi, leta 2011. Foto: AP

Spopad titanov
Vin Diesel in Dwayne Johnson sta na snemanju svoj čas shajala tako zelo težko, da je njun spor postal javen leta 2016, po konfliktu med produkcijo blockbusterja Hitri in drzni 8. Javno se zbadata že od leta 2016, ko je The Rock v objavi na Instagramu pod vprašaj postavil Dieslovo profesionalnost. Vse skupaj se je spet razplamtelo letos poleti, ko je Diesel v intervjuju za Men's Health pripomnil, da je bila vzrok za spor njegova "stroga ljubezen" na snemanju. "Hobbsa je bilo težko upodobiti. Moj pristop, da bi vlogo spravil na dovolj visoko raven, je bila stroga ljubezen. Naredil bom, kar je pač potrebno, da dobim zadostne igralske vložke v filmih, ki jih tudi produciram."

Johnson se je seveda odzval tudi na to. "Smejal sem se, in to zelo," je komentiral za The Hollywood Reporter. "Mislim, da smo se vsi krohotali. Naj ostane pri tem. Želim jim srečo z devetim filmom in z drugimi, ki jih bodo posneli brez mene."

Po tem javnem razhodu je Johnson vlogo Hobbsa ponovil še v spin-offu The Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, kjer je nastopil ob Jasonu Stathamu. Film je predlani zaslužil 759 milijonov dolarjev, kar je malce več kot letošnji deveti del Hitrih in drznih. Vseeno je bil Hitri in drzni 9: Drzna saga najdonosnejši hollywoodski film v času pandemije.

Samo še dva filma?
Studio Universal načrtuje še deseti in enajsti del del franšize; skupaj z devetim bosta tvorila "sklepno trilogijo", s katero se bo serija bojda končala. Deseti film je napovedan za maj 2023, režiral pa ga bo Justin Lin.