Tornado v Italiji je presenetil vse prebivalce. Foto: Youreporter.it
Tornado v Italiji je presenetil vse prebivalce. Foto: Youreporter.it
Mehika
Orkan Barbara je prinesel ogromno dežja. Foto: EPA

Tornado je zajel občino Cavenago di Brianza, približno 25 kilometrov od Milana. Veter je poškodoval nekaj zgradb v industrijski coni, številna vozila je prevrnil na glavo, prišel pa je tudi do mestnega središča, kjer je izruval nekaj dreves in poškodoval nekaj hiš.

"Videla sem, da tornado prihaja v naši smeri, saj je veter po zraku vrtel številne objekte, nato pa je izginil," je po poročanju Telegrapha povedala ena od prič. Poročil o žrtvah za zdaj ni.

Orkan Barbara zahteval dve življenji
Medtem je orkan Barbara šibke prve kategorije dosegel obalo Tihega oceana na jugu Mehike. Ruval je drevesa in povzročil poplave v mehiških državah Oaxaca in Chiapas, pri tem pa sta umrla dva človeka, 61-letni Američan, ki je deskal na vodi okoli 200 kilometrov stran od središča orkana, med prečkanjem naraslega potoka pa je umrl tudi 26-letni Mehičan. Pogrešajo tudi 14 ribičev.

Orkan, ki je prvi orkan letošnje sezone, je pihal s hitrostjo vetra 120 kilometrov na uro, pozneje pa se je umiril in oslabel v tropsko nevihto. Barbara ni ogrozila največje mehiške rafinerije v pristaniškem mestu Salina Cruz, ki nemoteno deluje naprej.