Pediatrična klinika naj bi vrata odprla marca 2008 in po dolgih letih rešila zagato zastarelih prostorov obstoječe strokovne ustanove. Foto: SCT
Pediatrična klinika naj bi vrata odprla marca 2008 in po dolgih letih rešila zagato zastarelih prostorov obstoječe strokovne ustanove. Foto: SCT
Strožji nadzor gradnje pediatrične klinike

O nadzoru nad zagotavljanjem opreme in porabo sredstev ter donacij, projektnega dela in razpisov bo 10-članska komisija pod vodstvom nekdanjega dolgoletnega ambasadorja Unicefa Borisa Cavazze, ki bo telo vodil kot zastopnik otrok, ministru za zdravje redno poročala. Andrej Bručan se je za dodaten nadzor odločil tudi zaradi zapletov, ki so spremljali dokončanje gradnje onkološkega inštituta. Nova pediatrična klinika v Ljubljani bo vrata odprla predvidoma marca 2008.

Novi objekt naj bi imel več kot 20.000 kvadratnih metrov neto uporabnih površin, kjer bo 201 bolniška postelja ter 128 pomožnih ležišč za sobivanje staršev. Pogodbena vrednost izvedbenih del, dogovorjena leta 2004 med ministrstvom in družbo SCT, je takrat znanšala 5,5 mililijarde tolarjev, rok za njihovo dokončanje pa je bil december 2006.

Bručana čaka interpelacija
Ministra za zdravje Andreja Bručana sicer jeseni predvidoma čaka že druga interpelacija, saj so vse opozicijske stranke podprle napovedano pobudo SNS-a, čigar poslanka Barbara Žgajner Tavš je za MMC povedala, da je interpelacija v pripravi, podrobnosti pa bodo predstavljene prihodnji teden. Pred parlamentarnimi počitnicami je SNS tako napovedal, da bo inteprelacijo vložil v začetku septembra.

Očitkom, ki jih je opozicija na ministra naslovila ob prvem poskusu interpeliranja, so dodali še odgovornost za razmere na onkološkem inštitutu in za domnevne nepravilnosti pri gradnji pediatrične klinike. Strnjeni so v 13 točkah, vsebinskih dilem pa znotraj opozicije praktično ni.


Strožji nadzor gradnje pediatrične klinike