Foto:
Foto:

Kot zadnji bo v aferi Šuštar s sklepnim govorom nastopil zagovornik soobtožene Rosane Šuštar, odvetnik Stojan Zdolšek. Po njegovem govoru naj bi razpravljalna sodnica Dejana Fekonja razglasila sodbo. Pred Zdolškom so prejšnjo sredo svoje govore že podali obtoženi Boris Šuštar, Stanislav Droljc, Boštjan Šoba in njihovi zagovorniki.

Sklepni govor je imel tudi okrožni državni tožilec Gorazd Fišer, ki je delno spremenil obtožbo, saj je prvotno očitano izsiljevanje nekoliko omilil v kaznivo dejanje jemanja podkupnine.

Kakšne kazni grozijo obdolženim?
Fišer za Šuštarja predlaga tri leta za Selda Pack, medtem ko za Stilles zahteva osem mesecev oz. skupno zaporno kazen treh in pol let. Poleg tega zahteva za Šuštarja še izrek denarne kazni sedem milijonov tolarjev ter dve leti prepovedi opravljanja poklica. Fišer je sodišču še predlagal, naj zaradi begosumnosti zadrži varščino, ki jo je položil Boris Šuštar, da se lahko brani s prostosti.

Za Stanislava Droljca Fišer zahteva tri leta zapora ter najmanj 5 milijonov denarne kazni, za Šobo in Šuštarjevo ženo Rozano pa za vsakega po najmanj tri milijone denarne kazni.