Dragonja ima podporo ministra in nobenega nasprotovanja v koaliciji, a o odstopu kljub temu razmišlja. Foto: BoBo
Dragonja ima podporo ministra in nobenega nasprotovanja v koaliciji, a o odstopu kljub temu razmišlja. Foto: BoBo
Gašperšič
Minister ocenjuje, da je neizrekanje koalicije o njegovem položaju ta trenutek še razumljivo in korektno. Foto: Radio Koper
Vihar v koaliciji ali vihar v kozarcu vode
Gašperšič ne odstopa in se pripravlja na interpelacijo

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič pripravlja odgovor na interpelacijo, ki ga bo vlada obravnavala prihodnji teden in od katerega bo odvisna tudi podpora koalicije, ko se bo jeseni v državnem zboru govorilo o njegovem delu in odgovornosti. Ta hip koalicijske podpore nima.

"Mislim, da je povsem razumljivo, da nekih vnaprejšnjih izjav o podpori ali nepodpori nihče ne more dati. Tako da je povsem korektno, da se počaka na odgovore in na podlagi tega se bomo vsi skupaj odločali," je komentiral Gašperšič.

Delitev koncesij v pristanišču
V koaliciji jih zanima predvsem, kako bo Gašperšič utemeljil koncesije oziroma očitke, da želi na račun drugega tira izčrpati Luko Koper. Gašperšič je ponovil, da koncesija Luke za opravljanje storitev ostaja nedotaknjena. "Govorimo le o koncesijah za gradnjo. Tako da Luka Koper lahko te investicije prek novih koncesij tudi sama pravzaprav izvede. Tako da to ni nič v škodo Luke Koper."

Dragonja se še ni odločil
In če minister Gašperšič ne razmišlja o odstopu, pa je državni sekretar Metod Dragonja, ki je zavajal s podatki o delovanju Luke in se za napako opravičil, spet nakazal, da je njegovo nadaljnje delovanje vprašljivo. Na vprašanje, ali razmišlja o odstopu, je odgovoril: "Seveda razmišljam. Nisem pa se še odločil."

Mramor Dragonjo vzel v bran
Iz tujine se je takoj oglasil finančni minister Dušan Mramor in Dragonjo vzel v bran zaradi njegovega do zdaj opravljenega dela pri boljšem upravljanju državnega premoženja, prestrukturiranju podjetij in ohranitvi delovnih mest. "Da bi moral zaradi ene take izjave, za katero se je potem tudi opravičil, odstopiti, mislim, da je res preveč."

Več o dokončni odločitvi Dragonje bo znano po tem, ko se bo Mramor vrnil v domovino in se z njim tudi pogovoril. To pa se bo najverjetneje zgodilo že jutri oziroma v prihodnjih dneh.

Erjavec: Odstop ne bi nič pomenil za Luko Koper
Po poročanju Slovenske tiskovne agencije so se vladajoče stranke na koalicijskem vrhu odločile, da bodo odločitev o podpori Gašperšiču pustile za jesen. Tudi za Dragonjevo razmišljanje so dejali le, da je to njegova lastna odločitev. Po oceni prvaka DeSUS-a Karla Erjavca sicer njegov odstop ne bi nič pomenil za razmere ali rešitve v Luki Koper.



Vihar v koaliciji ali vihar v kozarcu vode
Gašperšič ne odstopa in se pripravlja na interpelacijo