Dars je do zdaj že preuredil cestniske postaje Log, Videž in Torovo, po CP-ju Kompolje pa bodo sledile še postaje Tepanje, Vransko in Pesnica. Foto: BoBo
Dars je do zdaj že preuredil cestniske postaje Log, Videž in Torovo, po CP-ju Kompolje pa bodo sledile še postaje Tepanje, Vransko in Pesnica. Foto: BoBo

V okviru del bodo odstranili sredinska cestninska otoka, kar bo vozilom z vinjeto omogočilo vožnjo s hitrostjo 60 kilometrov na uro mimo cestninske postaje. Izvedbena dela obsegajo tudi statično ojačitev obstoječe nadstrešnice, gradbena in asfalterska dela na vinjetnih stezah, preureditve elektroinštalacij ter dobavo in postavitev prometne opreme.

Med izvajanjem del bosta v vsako smer zaprti dve vinjetni stezi, tako da bo promet prek cestninske postaje Kompolje predvidoma do sredine aprila potekal le po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kot v smeri Celja. Cestninjenje tovornih oz. nevinjetnih vozil bo potekalo po dveh klasičnih in eni hitri stezi ABC, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Po preureditvi CP-ja Kompolje bo promet v obe smeri potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 km/h in štirih stezah za nevinjetna vozila, izmed katerih bo ena hitra steza ABC.

Do poletja še Dob in Tepanje
Kompolje, ki je del odseka Blagovica-Krtina na štajerski AC, je že četrta cestninska postaja, kjer bo Dars odstranil betonske cestninske otoke - do zdaj so preuredili že CP-ja Log in Videž na primorski avtocesti ter postajo Torovo na gorenjski avtocesti.

V Darsu načrtujejo, da bodo predvidoma prihodnji ponedeljek začeli odstranjevati betonske otoke med vinjetnimi stezami tudi na CP-ju Dob na dolenjski avtocesti. Do julija, ko se začne glavna turistična sezona, se bodo še enkrat vrnili na štajersko avtocesto - načrtujejo preureditev CP-ja Tepanje, nato pa bodo sledila dela na Vranskem in v Pesnici.