Obnovitvena dela so na štajerski avtocesti povzročila prometni infarkt. Foto: BoBo
Obnovitvena dela so na štajerski avtocesti povzročila prometni infarkt. Foto: BoBo
Prometni infarkt na štajerski avtocesti
Zastoji na štajerski avtocesti proti Mariboru

Prometno stanje na Štajerskem je dodatno obremenila nova huda prometna nesreča, v kateri se je zgodil nalet več vozil. Nekaj pred 15. uro se je namreč na avtocesti pred izvozom Vransko proti Celju zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 24-letna državljanka Romunije, ki je bila sopotnica v enem izmed vozil. Natančnejših podatkov za zdaj še ni, ogled kraja prometne nesreče pa še poteka, so sporočili s Policijske uprave Celje. Avtocesta je proti Celju na tem delu še vedno v celoti zaprta.

Dodatne težave je ponoči povzročila huda prometna nesreča pri Celju, v kateri je umrla sopotnica tovornega vozila, zaradi katere je bila avtocesta šest ur zaprta, obvoz pa je potekal po regionalni cesti, kjer so zaradi povečanih obremenitev nastajali zastoji.
.

.
Nujno popravilo v predoru Pletovarje
V predoru Pletovarje danes poteka nujno popravilo poškodovanih betonskih talnih plošč vozišča. Dars se je za popravilo plošč odločil, ker je bil poseg zaradi varnosti cestišča in varnosti uporabnikov neizbežen. Zaradi asfaltiranja cestišča je bila nujna preusmeritev prometa na regionalno cesto.

Štajerska avtocesta bo zaradi obnovitvenih del proti Mariboru med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice zaprta do nedelje, 20. 12. 2015, predvidoma do 18. ure. V sklopu teh del sta proti Mariboru zaprta tudi priključka Celje vzhod in Dramlje. Promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto Celje–Vojnik–Slovenske Konjice–Tepanje. Za osebna vozila je obvoz mogoč tudi po cesti Celje–Proseniško–Ponikva–Loče–Tepanje ali po regionalni cesti skozi Štore.

Policisti s Policijske uprave Celje opozarjajo voznike, naj bodo pri vožnji strpni, previdni in naj upoštevajo cestnoprometne predpise in razmere na vozišču.

Prometni infarkt na štajerski avtocesti
Zastoji na štajerski avtocesti proti Mariboru