Haiderja skrbi za manjšine na Slovenskem. Foto: EPA
Haiderja skrbi za manjšine na Slovenskem. Foto: EPA
Dvojezični napis
Na avstrijskem Koroškem stoji nekaj dvojezičnih napisov, v Sloveniji pa ne?! Foto: RTV SLO

Spletna stran Slovenijo predstavlja kot manjšinam sovražno državo, v kateri pripadniki manjšinskih narodov nimajo nikakršnih pravic. Prizadetih naj bi bilo več kot 100.000 ljudi, med njimi tudi nemškogovoreča manjšina.

V Sloveniji naj tako po trditvah spletne strani ne bi bilo dvojezičnih šol in vrtcev, podpor in subvencij manjšinam, ravno tako pa tudi ne dvojezičnih napisov. Poleg tega naj bi slovenski politiki "vedno znova" izražali tudi ozemeljske zahteve po avstrijski Koroški.

"Resnična" zgodovina
Poleg črne slike Slovenije spletna stran prikazuje še "resnično" zgodovino vprašanja dvojezičnih krajevnih napisov, zgodovino knežjega kamna in napadov na avstrijsko ustavno sodišče.

V Haiderjevem BZÖ-ju trdijo, da stran problematiko manjšin na Koroškem predstavlja takšno, kot v resnici je, informacije, ki jih daje, pa naj bi bile celovite. Manfred Stromberger, poslovodja BZÖ-ja na Koroškem, trdi, da je stran bistveno natančnejša in poglobljenejša kot stran njene nasprotnice pro Kärnten/za Koroško, ki se zavzema za postavitev dvojezičnih tabel.