ŠOU v Ljubljani ostro obsoja današnje dogajanje, nasprotuje pa tudi
ŠOU v Ljubljani ostro obsoja današnje dogajanje, nasprotuje pa tudi "vmešavanju vodstva in zaposlenih na fakulteti v avtonomno študentsko organizacijo, ki mora skrbeti za zagotavljanje enakopravnih pogojev za izvajanje volilne kampanje". Foto: BoBo
Umazane študentske volitve

V Študentski organizaciji (ŠOU) Ljubljana so pojasnili, da v Študentsko organizacijo filozofske fakultete na letošnjih študentskih volitvah kandidirata dve ekipi, in sicer Filoface in Združena lista študentskih društev (ZLŠD). Dopoldne pa so bili obveščeni, da je med članoma nasprotnih ekip morala posredovati policija - šlo naj bi za enega izmed študentov, ki je pomagal ekipi Filofac, in za zaposlenega na fakulteti, ki pri kampanji pomaga ZLŠD-ju.

Zaradi kršenja javnega reda in miru je posredovala tudi policija, ki je kršilcu izdala plačilni nalog. Kot so sporočili s ŠOU-a Ljubljana, je sledilo celo fizično obračunavanje, česar pa policija ni potrdila. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana ni bilo pretepa, prav tako ni bil nihče poškodovan.

Opozorila zaradi več kršitev
Volilna komisija ŠOU-a v Ljubljani je sicer od začetka izvajanja volilne kampanje na filozofski fakulteti opozorila na več kršitev, ob tem pa se je tudi zglasila na fakulteti. Med drugim ugotavljajo pristranskost vodstva fakultete. Problematiko vmešavanja vodstva fakultete v študentske volitve v avtonomno študentsko organizacijo pa je po njihovih navedbah v torek obravnaval tudi senat Univerze v Ljubljani.

ŠOU v Ljubljani tako v sporočilu za javnost ostro obsoja današnje dogajanje, nasprotuje pa tudi "vmešavanju vodstva in zaposlenih na fakulteti v avtonomno študentsko organizacijo, ki mora skrbeti za zagotavljanje enakopravnih pogojev za izvajanje volilne kampanje".

Vse vpletene v incident na filozofski fakulteti pozivajo, da izvajanje volilne kampanje nadaljujejo v skladu s pravilnikom o volilni kampanji ŠOU-a v Ljubljani, zakonodajo in etičnimi standardi.

Umazane študentske volitve