Jelinčičevi stranki SNS se na lanskih volitvah ni uspelo uvrstiti v parlament. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Jelinčičevi stranki SNS se na lanskih volitvah ni uspelo uvrstiti v parlament. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Kaj strici iz ozadja res mislijo, da jim bo Evropa, potem ko bodo uničili Slovenijo, dovolila vladati v tistem, kar bo ostalo?

Jelinčič
SNS
SNS je dobil 1,8 odstotka glasov. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Celo na simbolnih, za patriotski značaj zelo pomembnih temeljih nas strici iz ozadja hočejo uničiti, saj so nam predpisali nekakšno negativno energijo noseči znak, ki mu pravijo grb; nekakšno slabo kopijo ruske zastave, ki nam jemlje identiteto.

Jelinčič
Jelinčič umaknil kandidaturo za predsednika

"Nočem biti del sistema, ki uničuje mojo domovino, zato se iz kandidature za predsednika Republike Slovenije umikam, glasovi, ki so bili namenjeni meni, pa naj gredo tistemu, ki bo skrbel za vse Slovence v prvi vrsti, pa tudi za slovenske državljane," je predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) pojasnil na tiskovni konferenci.
Od kandidature je tako odstopil, še preden jo je sploh uradno vložil, napovedal pa jo je pred meseci.
Dejal je, da ob tej "skorumpirani eliti, ki je uničila gospodarstvo" in želi Slovenijo "utopiti v evropskem talilnem loncu", tega ne bi mogel narediti.
Koga bo, če sploh bo, podprl na predsedniških volitvah, ni razkril. "Vse ob svojem času," je dejal. Trije najvidnejši kandidati tako ostajajo zdajšnji predsednik Danilo Türk (kandidira z glasovi državljanov), Borut Pahor (SD) in Milan Zver (SDS, NSi).
Posvetil se bo vrnitvi v parlament
Jelinčič, ki mu je zadnja raziskava Politbarometra namerila 7 odstotkov glasov podpore, se bo odslej posvetil družini, lastni stranki in njeni želeni vrnitvi v parlament. Iz njega je izpadla na prejšnjih parlamentarnih volitvah. Prejela je 1,8 odstotka glasov.
V pojasnilu odstopa od predsedniške tekme je orisal apokaliptično prihodnost vojn in predstavil pogled na to, kaj se je dogajalo v preteklosti.
"Namen je uničiti slovensko državo"
Z zelo kritičnimi besedami je pojasnil, kaj misli s tem, da se "uničuje slovenska država". Od leta 1992 gre vse po njegovem mnenju vse navzdol, zdaj smo pa že v tretjem stadiju uničevanja, je zatrdil. Prvi stadij se je po njegovih besedah začel leta 1918, ko "po koncu prve svetovne vojne klerikalni politiki niso hoteli ustanoviti Zedinjene Slovenije", temveč so "skočili v južnoslovanski objem".
Druga faza se je začela po 2. svetovni vojni, ko nas je komunistična oblast ponovno privezala v južnoslovansko bratstvo in "odstranila vse moteče elemente, kot na primer Franca Rozmana - Staneta", je nadaljeval. Tretja faza po njegovem videnju zajema čas po osamosvojitvi, ko "so nas potisnili v objem EU-ja in zveze Nato" ter s tem "prodali našo suverenost".

Državo po njegovih besedah uničujejo tudi z uničevanjem slovenske identitete. To počnejo tako "neoliberalci" kot "neokomunisti", je dejal. Politiki in izobraževalna elita ne poznavajo slovenske zgodovine, je zatrdil. To po njegovem mnenju potrjuje, da pozabljajo na Karantanijo, "jo potiskajo v roke Hrvatom" .

"Država je vedno bolj razklana, kar dokazuje namen večine staro-novih politikov, da jo je treba uničiti, se zliti v multikulturni nadnacionalni bazen, v katerem za Slovence in njihovo kulturo ne sme biti prostora," je izjavil.
"Negativni državni simboli"
Naslednje področje, kjer so po trditvah prvaka SNS-a dogaja uničevanje slovenstva, so državni simboli. "Celo na simbolnih, za patriotski značaj zelo pomembnih temeljih nas strici iz ozadja hočejo uničiti, saj so nam predpisali nekakšno negativno energijo noseči znak, ki mu pravijo grb; nekakšno slabo kopijo ruske zastave, ki nam jemlje identiteto," je izjavil.
"Nesposobnost profesorjev ekonomije"
Oris dogajanja, ki ga Jelinčič imenuje uničevanje domovine, je nadaljeval z uničevanjem gospodarstva. Profesorji ekonomije so sposobni milijarde veliko napako "zradirati in napisati nov rezultat", niso pa sposobni na tržnici kupiti najugodnejših artikov, je zatrdil. Kritika je letela tudi na sodstvo in tožilstvo, ki po njegovih besedah tiho podpira lopove belih ovratnikov; isto počnejo mediji, ki so "v istih rokah kot leta 1945", je dodal.
Da slovenski mediji poročajo "pod vplivom elit", po njegovem mnenju kaže domnevno neporočanje medijev o izjavi ameriške sekretarke Hillary Clinton, da bosta Rusija in Kitajska plačali za dogajanje v Siriji. To pomeni - tako Jelinčič - da se bliža velika vojna, ki bo med drugim potekala v Iranu in Siriji.
Kje pa nesojeni predsedniški kandidat tokratnih volitev vidi rešitev?
"Dvig gospodarske rasti, ne pa zatiranje"
Prvi korak so po njegovih besedah spremenjeni zakoni, ki bi namesto zatiranja gospodarsko rast spodbujali. "Ne pa, da bomo ljudem pobrali iz žepov še tisto malo, kar
imajo, in na ta način primorali ljudi, da ne bodo trošili ničesar več,"
je pojasnil.
"Le federalizacija lahko prinese nacionalni dvig"
Kot drugi nujen ukrep, ki lahko "edini prinese nacionalni dvig", je predlagal federalizacijo Slovenije oz. delitev na pet regij. Štajerska, Kranjska, Primorska, Koroška in Pomurska so po Jelinčičevih trditvah že imele državnostne atribute. Vsaka dežela bi se ukvarjala z lastnimi problemi, osrednja oblast pa bi imela le vlogo povezovanja, določenih skupnih nalog in predstavništvo v mednarodni skupnosti.

Slovenija je izgubila sijaj, ki ga je imela leta 1991, zato upa, da ji ga bo vrnil novoizvoljeni predsednik, je sklenil nesojeni kandidat.

Kaj strici iz ozadja res mislijo, da jim bo Evropa, potem ko bodo uničili Slovenijo, dovolila vladati v tistem, kar bo ostalo?

Jelinčič

Celo na simbolnih, za patriotski značaj zelo pomembnih temeljih nas strici iz ozadja hočejo uničiti, saj so nam predpisali nekakšno negativno energijo noseči znak, ki mu pravijo grb; nekakšno slabo kopijo ruske zastave, ki nam jemlje identiteto.

Jelinčič
Jelinčič umaknil kandidaturo za predsednika