Kadunca nista prepričala ne Pašek Šetinčeva ne Medved. Foto: MMC RTV SLO
Kadunca nista prepričala ne Pašek Šetinčeva ne Medved. Foto: MMC RTV SLO


Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO) Igor Kadunc bo namreč skušal dobiti soglasje programskega sveta, da bi za vršilca dolžnosti direktorja imenoval Andreja Stoparja, je iz neuradnih, a zanesljivih virov izvedela Slovenska tiskovna agencija. Kadunc se zavzema za imenovanje za obdobje šestih mesecev, kar bi zadostovalo za izvedbo novega razpisa za direktorja televizije.
Stopar je zdaj odgovorni urednik prvega programa nacionalnega radia. O njegovi primernost za v. d. direktorja televizije bo programski svet glasoval na seji v ponedeljek. Direktorja televizije, enako kot v primeru radia, imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Enako velja tudi pri imenovanju v. d. direktorja.

Na tokratni razpis, ki se je končal 28. maja, so sicer prispele štiri prijave. Od teh je ena prispela prepozno, ena pa je bila po presoji razpisne komisije nepopolna.

Tako sta pravočasno in popolni prijavi oddala le donedavna urednica televizijskih dnevnoinformativnih oddaj Mojca Šetinc Pašek in odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Zoran Medved. Pod nepopolno prijavo se je podpisala nekdanja urednica razvedrilnega programa televizije Miša Molk, ki je bila tudi prva varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev.

Nacionalna televizija išče novega direktorja, ker je Ljerka Bizilj 4. junija predčasno končala direktorski mandat. Od njenega odstopa Kadunc v okviru pooblastil generalnega direktorja opravlja tudi naloge direktorja televizije. Takšno odločitev je sporočil na seji programskega sveta 21. maja, zanjo pa ni potreboval soglasja sveta.