Janez Šušteršič pravi, da se je včasih
Janez Šušteršič pravi, da se je včasih "bolje umakniti, kot pa se siliti na neke položaje, kjer te drugi ne vidijo". Foto:

"Ne vidim se kot minister v tej vladi, ki zdaj nastaja," je Janez Šušteršič povedal voditeljici Ljerki Bizilj, ki ga je gostila na 3. programu Televizije Slovenija.

"Včasih se je bolje umakniti, kot pa se siliti na neke položaje, kjer te drugi ne vidijo," je dodal.

Šušteršič meni tudi, da je žalostno to, da je trenutno videti, da ima slovenska politika en sam cilj - prekiniti vlado Janeza Janše, ne da bi razmišljali o tem, kako naprej. "Kdor misli, da se bosta cedila med in mleko, če Janševa vlada gre, bo zelo razočaran," je namreč prepričan nekdanji finančni minister.

Posvaril je tudi pred neučakanostjo in posledicami nepremišljenih prehitrih političnih potez: "Zelo malo je politikov, ki bi rekli, da bodo za neki dogovor potrebovali dva tedna in da bodo šele takrat povedali, kako so se odločili, do takrat pa bodo molčali," meni Šušteršič.

Podpredsednik stranke DL in do pred kratkim finančni minister Janševe vlade je zapustil ministrski stolček po odločitvi svoje stranke, da odide iz koalicije, SD pa je nato pogojeval, da gre v novonastajajočo koalicijo le, če v njej ne bo Šušteršiča, zagovornika slabe banke in državnega holdinga.

Šušteršič je pred dnevi članom sveta stranke Državljanska lista spisal pismo, v katerem razkriva svoj pogled na politični položaj in to, kaj bi morala stranka storiti. Zanj namreč koalicija s PS-jem ni sprejemljiva rešitev, saj je prepričan, da imajo s to stranko povsem neskladne programe, hkrati pa je člane DL-ja opomnil, da so vložili referendum na dva ključna projekta - slabo banko in Slovenski državni holding (SDH).
Državljanska lista še ni rekla zadnje besede, ali gre v morebitno novo vlado. O tem bomo razpravljali še enkrat in od te odločitve bo odvisno moje nadaljnje sodelovanje znotraj DL-ja, je dejal.