Istospolne družine so po Keržetovem mnenju škodljive za otroke. Foto: Reuters
Istospolne družine so po Keržetovem mnenju škodljive za otroke. Foto: Reuters

Kerže, podpirata ga tudi psiholog Janek Musek in psihoterapevt Bogdan Žorž, izpostavlja izjavo društva (DPS), da se otroci, vzgojeni v okviru homoseksualne zveze, ne razlikujejo od otrok s heteroseksualnimi starši. V tem okviru je posebej poudarjeno tudi, "da ne držijo prepričanja, da istospolni starši vplivajo na večjo verjetnost pojava istospolne usmerjenosti pri otrocih".

Poudarja, da se izjava sklicuje na raziskavo Charlotte Patterson, ki jo je objavila v okviru Ameriškega psihološkega združenja leta 2005. "Izjava pri tem zamolči … da je odprtost za prevzemanje homoseksualne usmerjenosti pri otrocih, ki rastejo v okviru homoseksualne zveze, za 64 odstotkov večja kot pri tistih iz heteroseksualne," piše Kerže.

Kerže: Homoseksualne zveze so za zdravje otrok škodljive
Po njegovih besedah izjava DPS-ja zamolči še eno razliko, in sicer da "otroci (zlasti dekleta), ki so jih vzgajale lezbijke, odstopajo od utečenih norm o spolnih vlogah, medtem ko otroci, ki so jih vzgajale heteroseksualne matere, tem normam sledijo".

Navaja tudi, da so homoseksualne zveze manj stabilne od heteroseksualnih, in dodaja, da je splošno znano, da nestabilnost zvez slabo vpliva na otrokov razvoj. Izpostavlja tudi večjo nasilnost v homoseksualnih zvezah in veliko ogroženost, predvsem moške homoseksualne populacije (tudi v Sloveniji), z virusom HIV.

"Če to povežemo z zgornjo zelo verjetno ugotovitvijo, da homoseksualne zveze v velikem odstotku vzgajajo homoseksualne otroke, vidimo, da je podpiranje take situacije za otroke celo neposredno zdravstveno škodljivo," meni Kerže.