Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič
Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič

Kadivcu, ki naj bi po prepričanju tožilstva vodil slovensko celico Kavaškega klana, zaradi slabega zdravstvenega stanja od srede ne sodijo. Kot je znano, Kadivec gladovno stavka od 16. decembra. Senat pod vodstvom Tomaža Bromšeta ga je iz sojenja začasno izločil, ker naj se ne bi dobro počutil. Pozneje je sodišče zunaj glavne obravnave in za zaprtimi vrati zaslišalo sodnega izvedenca Petra Pregla. Kot neuradno poročajo mediji, naj bi ugotovil, da se Kadivec ne more več učinkovito pripravljati na branjenje pred očitki tožilstva. Sodišče je zato naročilo še izdelavo dodatnega izvedenskega mnenja pri strokovnjakinji za diabetologijo.

Kadivčevo zdravstveno stanje na splošno naj ne bi bilo dobro, zato ga v sredo iz Celja, kjer je v priporu, tudi niso pripeljali na sodišče. Razlog naj bi bila njegova gladovna stavka. Zanjo naj bi se odločil zaradi strogega priporniškega režima, v katerem mora zaradi varnosti bivati od maja lani. V priporu je namreč v osami, poročajo mediji.

Kdaj bi se lahko sojenje nadaljevalo, tako ni znano.

V obtožnici sicer tožilstvo štirinajstim domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana očita preprodajanje mamil, s čimer naj bi zaslužili najmanj šest milijonov evrov.