Pavel Rupar se, kot kaže, ni sprijaznil s porazom na volitvah za župana Tržiča. Foto: BoBo
Pavel Rupar se, kot kaže, ni sprijaznil s porazom na volitvah za župana Tržiča. Foto: BoBo

Kot pojasnjuje nekdanji poslanes SDS-a Rupar, so v ponedeljek do 18.00 zbrali dovolj dokazov, da bi bil drugi krog po pošteni poti dosegljiv. Ko so želeli oddati pritožbo na občinsko volilno komisijo, so naleteli na zaprta vrata, pritožbe pa ni bilo mogoče izročiti nikomur, saj tudi dežurnega ni bilo, zato so bili prisiljeni pritožbo oddati po elektronski pošti.

Pritožbo bi lahko oddali tudi priporočeno po pošti, a je bila pošta zaprta, zato Rupar upa, da bo predsednica občinske volillne komisije Janka Šolinc upoštevala pritožbo in pretehtala ter odločila o njeni vsebini. Kljub temu bi pritožbo lahko oddali na pošti v Ljubljani, ki je odprta do polnoči.

Ukradene glasovnice, manipulacija z glasovnicami na predčasnem glasovanju?
V tržiškem SDS-u sumijo, da je bilo na enem volišču ukradenih več deset glasovnic, da je brez kakršnega koli dokumenta glasovalo nenavadno veliko volivcev, manipulacijo z glasovnicami na predčasnem glasovanju, poleg tega pa naj bi bila zaupniku onemogočena prisotnost na volišču.

V pritožbi so se v SDS-u obregnili tudi ob delo Šolinčeve, ki naj bi potrdilo zaupnikom podpisala v petek zvečer, kar pomeni, da zaupniki niso mogli nadzorovati glasovanja na predčasnih volitvah, poleg tega naj bi zavrnila vpogled v zapisnike, ker o štetju zaupnika niso obvestili, ta takrat ni bil prisoten, v tržiškem SDS-u pa zatrjujejo tudi, da jim ni bilo dovoljeno izvedeti števila glasov in izidov predčasnih volitev.

Volilna komisija o morebitnih pritožba v četrtek
Na tržiški občinski volilni komisiji pritožbe Ruparja in SDS-a ne morejo komentirati. Povedali so le, da bodo vse morebitne prispele pritožbe obravnavane na četrtkovi seji.

Borut Sajovic (LDS) je prejel 51,44 odstotka oziroma 3.867 glasov, Pavel Rupar (SDS) pa 30,54 odstotka oziroma 2.296 glasov. Če bi Sajovic prejel 54 glasov manj, bi imel 50 odstotkov glasov in bi v Tržiču o županu glasovali še v drugem krogu.