Seja je trajala devet ur, razprava je bila vroča. Foto: RTV Slo
Seja je trajala devet ur, razprava je bila vroča. Foto: RTV Slo
Marja Majer Cuk
Kusterjeve očitke je Marja Majer Cuk označila kot laži. Foto: RTV Slo

Na včerajšnji izredni seji, ki je trajala devet ur, pri nekaterih domnevnih nepravilnostih v poslovanju sklada člani niso ugotovili nezakonitosti, pri nekaterih pa še obstajajo sumi, vendar to presega, kot so menili, njihove pristojnosti, je poročal Radio Slovenija.

Afera je izbruhnila prejšnji teden, ko je v javnost prišlo t. i. poročilo o nepravilnostih pri poslovanju sklada. V njem je član nadzornega odbora Milan Kuster direktorici Marji Majer Cuk očital okoriščanje z nezakonito preprodajo zemljišč. Po seji je Marja Majer Cukova Kusterjeve očitke označila za laži in dodala, da gre za grobo natolcevanje in blatenje dobrega imena vseh, ki so navedeni.

Kot trdi Kuster, naj bi direktorica sklada s pomočjo svojega moža prek slamnatih kupcev sebi in nekaterim vidnim članom SLS-a omogočala velike zaslužke s preprodajo zemljišč.

SLS: Potrjene so domneve o politični diskreditaciji
SLS bo branil dobro ime in integriteto svojih članov in nosilcev odgovornih funkcij, ki so deležni neresničnih obtožb. SLS je v odzivu na včerajšnjo sejo nadzornega odbora Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov poudaril, da je seja potrdila opozorila SLS-a o namernih in neutemeljenih poskusih politične diskreditacije SLS-a, saj na seji v zvezi s konkretnimi obtožbami ni bilo odkritih nobenih nepravilnosti.

Če pa se bo ugotovilo, da se je kdor koli iz SLS-a nezakonito okoristil, bo moral za to odgovarjati, so še zapisali v sporočilu stranke.