Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brezplačno pravno pomoč bodo zagotavljali v odvetniških pisarnah, po telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezavah v Ljubljani, Kopru, Celju in Novi Gorici in tudi v prostorih tamkajšnjih mestnih hiš, so sporočili iz Odvetniške zbornice Slovenije. Namenjena je predvsem posameznikom, ki si zaradi težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V letošnji (že 13.) akciji bo znova sodelovalo veliko odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije glede njihovih pravnih vprašanj in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev. Zaradi letošnjih katastrofalnih poplav bo poudarek na pravni pomoči prizadetim v poplavah.

Odvetniki lahko posameznikom, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa če se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru akcije odklonijo.

Vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, v odvetniški zbornici priporočajo, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom navežejo stik še pred torkom in se dogovorijo za termin za obisk. Ni pa se treba predhodno najaviti tistim, ki se bodo po nasvet k odvetnikom odpravili v prostore mestnih hiš v Kopru, Celju, Novi Gorici in Ljubljani.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je odvetniška zbornica objavila na svoji spletni strani.