Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Arso je na Twitterju objavil 11 slovenskih krajev, v katerih so izmerili najvišje temperature zraka. Dobličam, Litiji in Bežigradu v Ljubljani sta sledila Celje in letališče Cerklje ob Krki, kjer so izmerili 37,1 stopinje Celzija. V Marinči vasi in Kranju se je živo srebro povzpelo na 36,8 stopinje Celzija, v Biljah pa na 36,7 stopinje Celzija. Vroče je bilo tudi v Osilnici, Metliki in na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, tam so izmerili 36,3 stopinje Celzija.

Prav tako je na merilnih mestih Nova Gorica in Otlica v Trnovskem gozdu vrednost ozona danes presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter. V Novi Gorici je bila prvič danes presežena ob 15. uri. Urna vrednost ozona je bila 182 mikrogramov na kubični meter, povprečna osemurna pa 143 mikrogramov na kubični meter.

Na Otlici v Trnovskem gozdu pa so preseganje zabeležili ob 16. uri, urna vrednost ozona je bila 186 mikrogramov na kubični meter, povprečna osemurna pa 165 mikrogramov na kubični meter, so sporočili z Arsa.

Poletna vročina ne popušča, izmerili 37 stopinj