Pivec: Gre za poskus destabilizacije stranke in za poskus padca vlade. Foto: TV Slovenija
Pivec: Gre za poskus destabilizacije stranke in za poskus padca vlade. Foto: TV Slovenija

"Bili smo uspešni v boju proti epidemiji. Dobro delo za našo domovino bomo v stranki DeSUS nadaljevali," je napovedala na Twitterju in dodala ključnik "nedamoseprovokacijam".

Mediji poročajo o nezadovoljstvu strankine mreže

O domnevnem nezadovoljstvu v DeSUS-u je slišati že nekaj tednov. Zadnje dni, skoraj štiri mesece po kongresu, na katerem je Aleksandra Pivec prevzela vodenje stranke, pa mediji več poročajo o nezadovoljstvu strankine mreže oz. vodstva lokalnih organizacij. Kritični naj bi bili do komunikacije vodstva s strankino mrežo in do drže DeSUS-a v vladi pod vodstvom Janeza Janše.

Razhajanja je čutiti tudi v vodstvu DeSUS-a. Slednje je v petek razpravljalo o pričakovanjih strankine mreže, v tej luči pa so se pogovarjali tudi o zamenjavi generalne sekretarke Nine Stankovič, je v ponedeljek potrdil vodja poslancev DeSUS-a Franc Jurša.

Sorodna novica Koalicijske partnerice podpirajo ministra Počivalška
Sorodna novica V DeSUS-u je čutiti razhajanja

Stankovičeva je še vedno generalna sekretarka, po besedah Jurše pa razmišljajo o tem, da bi začela opravljati del nalog s področja odnosov z javnostjo, nekatere organizacijske zadeve, ki zadevajo organizacijo na terenu, pa bi dodelili nekomu drugemu, ki bi bil po njegovih navedbah malo bolj operativen. Po poročanju nekaterih medijev je predsednik sveta stranke Tomaž Gantar napovedal sklic seje sveta.

Stankovičeva je bila sicer v preteklosti predstavnica za odnose z javnostmi v DeSUS-u ter nazadnje na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki ga vodi Pivčeva. Ob napovedi Pivčeve, da bo na januarskem kongresu izzvala dolgoletnega predsednika stranke Karla Erjavca, pa je bila Stankovičeva v njeni ožji ekipi.