Terčon je svetnikoma posredoval zahtevo iz Türkovega urada, trdijo v SNS-u. Foto: MMC RTV SLO
Terčon je svetnikoma posredoval zahtevo iz Türkovega urada, trdijo v SNS-u. Foto: MMC RTV SLO

Predsenik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič zatrjuje, da sta poslanca in svetnika Srečko Prijatelj (SNS) in Miroslav Klun (SD) od sežanskega župana Davorina Terčona dobila obvestilo, da se ne smeta udeležiti uradnega obiska Danila Türka v njihovi občini. Takšna zahteva naj bi po trditvah Jelinčiča prišla neposredno od vodje protokola predsednika države.

Urad predsednika: Občina izbira navzoče
A na uradu so za MMC pojasnili, da program obiska pripravlja gostitelj - torej občina Sežana - in ta se tudi odloči, kdo bo navzoč na posameznem dogodku. "V uradu predsednika republike ne odločamo o tem, kdo je lahko prisoten na posameznih dogodkih, ki se jih udeležuje predsednik republike," so dodali.

V Sežani zatrjujejo, da izjave niso točne
Poklicali smo tudi občino Sežana, kjer so nam zagotovili, da so izjave SNS-a netočne in da svetnikoma le še niso vročili vabil. Svetnika bosta vabljena v tisti del programa predsednikovega obiska, kot vsi drugi člani občinskega sveta Občine Sežana in dodatno tudi na delovno kosilo, so dejali za MMC.

Jelinčič: Stališče so spreminili po odzivu medijev
"Očitno so povabila zdaj spremenili, saj so se na naše obvestilo odzvali različni mediji," je na to za MMC dejal Zmago Jelinčič. Še enkrat je ponovil, da po prvotnem scenariju, svetnika Prijatelj in Klun na srečanje s predsednikom države nista bila vabljena in ne zaželena.