Na prvem mariborskem protestu se je lani zbralo okoli 600 ljudi. Foto: Rene Gomolj
Na prvem mariborskem protestu se je lani zbralo okoli 600 ljudi. Foto: Rene Gomolj

Protivladni protesti so v torek popoldne napovedani v Mariboru, Ljubljani, Kopru, Kranju, Novi Gorici in Murski Soboti.

Protest v Mariboru, ki ga tako kot lani organizira Gibanje 29. oktober, je napovedan ob 16. uri na trgu Leona Štuklja.

Po mnenju organizatorjev stanje, na katerega so opozarjali pred letom dni, počasi postaja resničnost. Bankirsko-politična elita pa si na hiter in pritlehen način preureja zakone in si podreja institucije, da lahko razproda vse, kar je Sloveniji še ostalo.

Protestom po Sloveniji se bodo pridružile tudi druge skupine, med drugim Gibanje TRS. "Dobimo se 29. oktobra in recimo dovolj! Dovolj zategovanja pasu! Dovolj uničevanja podjetij! Dovolj krčenja pravic! Dovolj izigravanja pravne države! Dovolj utaje davkov! Dovolj! Dovolj večnih politikov!" so med drugim v TRS-ju zapisali v pozivu na proteste.

V gibanju VLV pa so opozorili, da je glede na položaj v Sloveniji absolutna dolžnost in odgovornost vsakogar, da se udeleži napovedanih protestov.

"Prepričani smo, da se ljudje v celoti zavedajo odgovornosti za svojo usodo, zato pozivamo vse, da se ne zanašajo več na politične marionete v vladi Alenke Bratušek in v parlamentu. Razlogi za proteste ostajajo, tako da pričakujemo, da bomo državljanke in državljani množično prišli na ulice in izrazili svoje nezadovoljstvo," so še zapisali v VLV-ju.

Protesti bodo potekali na osrednjih mestnih trgih
Tako kot v Mariboru so ob 16. uri napovedani tudi protesti na Titovem trgu v Kopru, na Glavnem trgu v Murski Soboti in v Kranju, kjer pa točna lokacija ni določena. Protesta na Bevkovem trgu v Novi Gorici in na Trgu republike v Ljubljani pa se bosta začela ob 17. uri.