Odhajajoči novinarji Maga se veselijo novih izzivov. Foto: MMC RTV SLO
Odhajajoči novinarji Maga se veselijo novih izzivov. Foto: MMC RTV SLO
Odhajajoči Magovci pred novim izzivom

Nov tednik bo prvič izšel 19. maja, izhajal pa bo ob ponedeljkih. Po prvotnih informacijah naj bi tednik izdajalo podjetje Delo revije, ki je neodvisno od Dela, a so v Delu revije to odločno zanikali. Dodali do, da njihove izdaje ostajajo izrazito nepolitične.

Starina Kosmovo primerjal s Putinom
Kot je znano, so novinarji tednika Mag dolgo opozarjali na pritiske lastnikov Dela (in z njim Maga). Njihove pritožbe naj ne bi zalegle, zato so prejšnji teden dali odpoved.

Nekdanji v. d. odgovornega urednika Maga Silvester Šurla je prepričan, da lastniki načrtujejo likvidacijo tednika. Slovensko medijsko dogajanje je primerjal z ruskim in dodal, da vidi vzporednico med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in predsednico nadzornikov Dela Andrijano Starina Kosem.

Odhajajoče novinarje Maga sicer skrbi, da bo Delo d. d. uveljavljalo trimesečni odpovedni rok, ki je zapisan v njihovih pogodbah.

Delo: Pritiskov ni bilo
In kako so se na njihov odhod odzvali v Delu? Za TV Slovenija so ponovili, da pritiskov na novinarje ni bilo: "V Delu zavračamo vsa namigovanja, da se je s strani uprave, nadzornega sveta ali lastnikov družbe Delo izvajal kakršen koli pritisk na novinarje Maga, prav tako pa so neresnične trditve, da so bili novinarji podvrženi cenzuri. Menimo, da gre za zlonamerne obtožbe, katerih glavni namen je škodovanje ugledu družbe Delo."

Odhajajoči Magovci pred novim izzivom