Novoizvoljeni predsednik je svojcem žrtev izrazil priznanje in hvaležnost. Foto: MMC RTV SLO
Novoizvoljeni predsednik je svojcem žrtev izrazil priznanje in hvaležnost. Foto: MMC RTV SLO
Sprejem za svojce padlih
Türk sprejel svojce žrtev

Ob tej priložnosti je poudaril zgodovinski pomen osamosvojitvene vojne. "To je bila največja žrtev in največji prispevek k vsemu temu, kar imamo", je dejal o tistih, ki so v vojni zgubili življenje. Dodal je, da smo bili Slovenci rezultatov vojne sicer deležni na različne načine, sam jih je, denimo, občutil kot diplomat. Brez slovenskih oboroženih sil bi bila diplomatska dejavnost precej težja, je poudaril.

Novoizvoljeni predsednik se je svojcem zahvalil in jim izrekel priznanje. Zaželel jim je tudi, da bi v prihodnjih letih uživali sadove slovenskega razvoja in hvaležnost vseh ljudi.

Predstavnica svojcev pa se je predsedniku zahvalila za priložnost za medsebojno spoznavanje. Povedala je, da sta jih prejšnja predsednika spremljala ves čas otroštva, da pa se bodo od zdaj njihovi pogovori vrteli bolj okoli prihodnosti, zaposlitve, otrok.

Dodala je tudi, da bodo svojci veseli, če bo tudi novi predsednik postal del družine, ki je temelj, brez katerega Slovenija danes ne bi bila to, kar je.

Na sprejemu številni visoki gostje
Sprejema so se udeležili tudi predsednik vlade Janez Janša, predsednik državnega zbora France Cukjati, nekdanji predsednik Milan Kučan in več ministrov, med njimi zunanji minister Dimitrij Rupel in minister za obrambo Karl Erjavec.

Kot je znano, prejšnji predsednik Janez Drnovšek junija letos ob dnevu državnosti tradicionalnega sprejema za svojce ni pripravil.

Sprejem za svojce padlih
Türk sprejel svojce žrtev