Vili Rezman ni član DeSUS-a, stranka pa ga ne želi več niti v poslanski skupini. Foto: DZ
Vili Rezman ni član DeSUS-a, stranka pa ga ne želi več niti v poslanski skupini. Foto: DZ
Trenja v DeSUS-u še brez epiloga

Erjavec je dejal, da s predlogom izključitve poslanca Rezmana ne posega v njegovo ustavno pravico, da lahko glasuje po svoji vesti, ampak je stvar v tem, da je med postopkom neustrezno komentiral odločitve stranke. Tega, da bi Rezman vrnil poslanski mandat, Erjavec ne verjame.

Kot je spomnil, je Rezman oporekal sklepom stranke, zlasti kadrovski komisiji in izvršnemu odboru, ki sta po besedah predsednika stranke dala polno podporo kandidatu Henriku Gjerkešu, ki je bil nato tudi v državnem zboru izvoljen "s prepričljivo večino".

Vnovič je poudaril, da se na terenu člani stranke razburjajo zaradi neustreznih izjav Rezmana. Člani po Erjavčevih besedah menijo, da postopanje poslanca ni bilo moralno in v skladu z usmeritvami stranke. Poleg tega je v javnosti zaradi njegovih izjav nastal občutek, da je stranka razklana, kar pa je Erjavec zavrnil.

Erjavec: Menim, da je stranka še vedno enotna
Predsednik DeSUS-a namreč meni, da je stranka še vedno enotna in da je bila izbira ministra za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrika Gjerkeša prava. Tako pričakuje, da bosta izključitev Rezmana v sredo podprla tudi izvršni odbor in svet stranke. Dodal je, da je to v skladu z duhom stranke in zahtevami članov stranke.

Kot je znano, je spor med Rezmanom in stranko izbruhnil po tem, ko je predsednik Erjavec za novega ministra predlagal Gjerkeša, ki je sin podpredsednice stranke, Rezman pa je Erjavcu očital, da je Gjerkeša prej predstavil predsedniku vlade Borutu Pahorju kot stranki.

Razprava o predlogu v sredo
Izvršni odbor in svet stranke bosta o predlogu razpravljala v sredo. Še pred tem pa bosta v torek zasedala tudi statutarna pravna komisija stranke in njen nadzorni odbor, da bosta preverlia, kako je tekel postopek kandidiranja novega ministra.

Trenja v DeSUS-u še brez epiloga