RTV Slovenija išče novega direktorja televizije. Foto: RTV SLO
RTV Slovenija išče novega direktorja televizije. Foto: RTV SLO
Janez Lombergar
Lombergar je mesto direktorja TV Slovenija zasedel februarja 2011, pred tem je bil nekaj mesecev vršilec dolžnosti direktorja. Televizijo je vodil tudi med letoma 1992 in 2002. Foto: BoBo

Zavod novega direktorja TV Slovenija išče, potem ko je dosedanji direktor Janez Lombergar 18. septembra generalnemu direktorju RTV Slovenija Marku Filliju podal odstopno izjavo. Lombergar bo direktor do 31. oktobra.

Najmanj pet let izkušenj in reference
V razpisu za novega direktorja TV Slovenija, ki je izšel 19. septembra, je bilo navedeno, da se za razpisano mesto zahteva najmanj pet let delovnih izkušenj z referencami o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti. Kandidat mora poznati tudi problematiko RTV dejavnosti.

Kandidat ne sme imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTV Slovenija, in ne sme biti poslanec ali politični funkcionar. Zahtevane so univerzitetna izobrazba ter organizacijske in vodstvene sposobnosti, aktivno mora obvladati vsaj en tuj jezik.

Kandidati so morali k vlogi priložiti tudi program dela in vizijo prihodnjega razvoja nacionalne televizije.

Lampreht ostaja na čelu radia
Pred časom je RTV Slovenija objavila tudi razpis za novega direktorja Radia Slovenija. Generalni direktor Filli je med tremi prijavljenimi kandidati programskemu svetu v imenovanje predlagal urednika radijskih programov v regionalnem RTV centru v Kopru Andreja Šavka.

A programski svet kandidatu ni dal soglasja, zato je Filli za vršilca dolžnosti imenoval dosedanjega direktorja radia Miho Lamprehta.