V Hrvaškem avtoklubu (HAK) svetujejo, da odložijo potovanje proti morju, če je to le mogoče. Foto: BoBo
V Hrvaškem avtoklubu (HAK) svetujejo, da odložijo potovanje proti morju, če je to le mogoče. Foto: BoBo
Hrvaška v primežu burje in kaosa na cestah

Promet od severa proti jugu poteka počasi, v kolonah, marsikje so zastoji. Pred predorom Karavanke na avstrijski strani je bila tako kolona vozil pretežni del dneva dolga približno 9 kilometrov, proti Avstriji dva kilometra, občasno so zapirali predor.

Po polžje je potekal promet tudi od Šentilja proti Gruškovju, kjer je čakalna doba pri izstopu iz države še vedno približno eno uro.

Aktualne informacije o prometu v Sloveniji

... in na Hrvaškem

Zaradi močne burje je bila do 11. ure zaprta avtocesta Zagreb-Split (med priključkoma Sv. Rok in Posedarje) v obe smeri, zaradi česar je pred predorom Sv. Rok sredi dneva nastal kar 50-kilometrski zastoj proti Splitu, ob 18. uri pa so poročali o 25-kilometrski koloni. Zaprt je predor Brinje v smeri Zagreba. Počasi in v koloni poteka vožnja tudi po stari cesti in jadranski magistralni cesti, poroča Hrvaški avtoklub.

Zdaj je avtocesta za osebna vozila spet odprta, a zastoji ostajajo. Še vedno pa je zaprt most na Pag in magistralna cesta Maslenica-Zaton Obrovački.

V Hrvaškem avtoklubu (HAK) ljudem zato svetujejo, da odložijo potovanje proti morju, če je to le mogoče. Vremenoslovci namreč napovedujejo, da bo močna burja pihala še ves dan.

Prekinjene so tudi nekatere trajektne povezave na Hrvaškem.

Hrvaška v primežu burje in kaosa na cestah