Celjani so v napadu storili odločno preveč napak. Danci so si neulovljivo prednost priigrali prav po napakah nasprotnika in z uspešno izvedenimi hitrimi protinapadi. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so v napadu storili odločno preveč napak. Danci so si neulovljivo prednost priigrali prav po napakah nasprotnika in z uspešno izvedenimi hitrimi protinapadi. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu je bila tekma sicer precej izenačena. Resda so si gostje priigrali prednost treh zadetkov (2:5 in 6:9), a so Celjani izid pozneje izenačili in bili v drugi polovici prvega polčasa, v katerem trdega boja ni manjkalo, za odtenek boljši nasprotnik. Najbolj razpoložen strelec prvega dela ‒ končal se je s 16:15 za Celjane ‒ je bil Tadej Kljun s štirimi zadetki.

V drugem polčasu so se Danci vrnili, izid je bil šestkrat izenačen, nazadnje na 24, potem pa so gostje dosegli tri zaporedne zadetke in prednosti (najvišja je znašala +4 pri 26:30) niso več izpustili iz rok.

Trener Tomaž Ocvirk je pri izidu 28:31 zahteval še zadnjo minuto odmora, 'pivovarjem' se je mudilo, izsiljen strel z razdalje je zapravil Josip Šarac. Danci so naslednji napad zapravili, nato je s sedmih metrov David Razgor zatresel mrežo, a bilo je že prepozno za kakršno koli vrnitev ali celo preobrat.

Kljun je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši strelec celjskega kolektiva, Šarac je bil natančen petkrat, štirikrat Tadej Mazej. Po trikrat sta mrežo zatresla Patrik Leban in Razgor. Na drugi strani je bil najbolj razpoložen Magnus Saugstrup Jansen, zadel je sedemkrat, dva zadetka manj je dosegel Jonas Samuelsson.

Celjani proti Aalborgu naredili tudi preveč tehničnih napak

Izjave po tekmi:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Čestitke Aalborgu, ki je zasluženo prišel do zmage. Zadovoljen sem s prvim polčasom, igrali smo zelo dobro, bili agilni, veliko smo se gibali in iskali priložnosti, na drugi strani pa v obrambi igrali trdo in dosegli nekaj lahkih zadetkov. V drugem polčasu smo nerazumljivo padli v napadu, preveč je bilo statične igre, žoga ni tekla in Aalborg je to izkoristil, nato pa nam z igro sedmih proti šestim ni več dovolil, da se vrnemo v igro."

Žiga Mlakar se je vrnil v Celje

Celjani so v svoje vrste vrnili desnega zunanjega igralca Žigo Mlakarja. Tridesetletni rokometaš se je pred dnevi razšel z Zagrebom, pred tem pa je igral za Wislo Plock. S Celjani se je dogovoril za sodelovanje vsaj do konca sezone.

Tadej Kljun, igralec Celja Pivovarne Laško: "V prvem polčasu smo zelo dobro igrali tako v napadu kot tudi v obrambi. Postavili smo se tako, kot smo se dogovorili. V drugem polčasu smo igrali v napadu preveč počasi, delali napake, slabo zaključevali in Aalborg je to kaznoval z lahkimi zadetki, to pa je odločilo tekmo."

Stefan Madsen, trener Aalborga: "Tekmo smo odlično začeli, nadzorovali potek in imeli rezultat na svoji strani. Vedeli smo, da je imelo Celje veliko težav s poškodbami v zadnjem času in da moramo narekovati visok tempo, ki ga do konca ne bodo uspeli držati. Vmes so nas v prvem polčasu presenetili z obrambo 5-1, proti kateri se nismo znašli, povedli smo, a smo uspeli ostati blizu. V drugem polčasu smo še bolj pritisnili, v napadu pa z igralcem več narekovali visok tempo, ki ga Celje ob težavah ni bilo sposobno držati, to pa je bilo tudi odločilno."

Liga prvakov v rokometu, skupina B:

1. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO ‒ AALBORG
29:31 (16:15)
Kljun 6, Šarac 5, Mazej 4, Leban in Razgor (2) po 3; Jensen 7, Samuelsson 5, Christiansen in Mollgaard Jensen po 3.

Sedemmetrovke: 2/4; 1/2
Izključitve: 2 min; 2 min
Rdeči karton: /.

NANTES ‒ VESZPREM
24:28 (10:11)
Ovniček 0; Marguč 3, Blagotinšek 0.

MOTOR ZAPOROŽJE - BARCELONA
25:30 (11:13)
Makuc brez gola za Barcelono.

ZAGREB - KIEL
21:31 (6:14)
Vlah, Stojnić 0; Zarabec 2 za Kiel


Skupina A:
MEŠKOV BREST - VARDAR 24:22 (12:10)
Malus in Skube (Meškov Brest) po 1.

FLENSBURG - KIELCE 31:30 (14:14)

PORTO - ELVERUM 28:30 (16:12)

PICK SZEGED - PSG
Prestavljeno zaradi okužb z novim koronavirusom v moštvu Picka.