Jolanda Čeplak je letos ponovno v pravi formi. Foto: RTV SLO
Jolanda Čeplak je letos ponovno v pravi formi. Foto: RTV SLO
Brigita Langerholc
Brigita Langerholc je zelo hitra tudi na 400 metrov. Foto: EPA

Dvoranska svetovna rekorderka je tudi v svojem četrtem nastopu v letošnji dvoranski sezoni tekla pod dvema minutama. Pred tem je zmagala na Dunaju in v Leipzigu, v Stuttgartu pa je bila druga. Tokrat se ji je najbolj približala Belorusinja Svetlano Usovič (2:00,53).

Jolanda samozavestna pred EP-jem
"Zelo sem zadovoljna. Začetek teka je bil zelo počasen, počutila pa sem se bistveno drugače kot v petek v Leipzigu. Danes sem se sprva bala, kako bom tekla po tako kratkem premoru. Po 400 m sem se odločila za napad in sem odtlej tekla sama na čelu. Zadnji krog sem pretekla v času 29,5 sekunde in se počutila, kot da bi tekla prvega, tako z lahkoto sem šla proti cilju. Zelo dobro mi gre. Na svoji zadnji tekmi pred dvoranskim evropskim prvenstvom sem dosegla svoj najboljši izid sezone in pred enotedenskim zadnjim ciklusom priprav le malo zaostala za prvim časom sezone na svetu. Na dvoranski EP v Birmingham grem samozavestno. Prepričana sem, da mi bo tokrat naklonjena tudi sreča," je bila zadovoljna Čeplakova.

Romanova odtekla osebni rekord
Sonja Roman je v teku na 1.500 m z osebnim rekordom (4:08,61) zasedla 2. mesto. Zaostala je le za evropsko dvoransko prvakinjo Lidio Chojecko. Poljakinja je odtekla najboljši letošnji izid na svetu (4:05,43). "Vesela sem, ker mi je kljub težavam uspel zelo dober nastop. Ritem je bil počasnejši, kot je bilo načrtovano. V Stockholmu bom skušala 20. februarja na 1500 m izboljšati slovenski rekord Čeplakove, na EP-ju v Birminghamu pa lahko glede na tekme v tej sezoni upravičeno pričakujem nastop v finalu," je dejala Romanova.

Brigita blesti na 400 metrov
Brigita Langerholc je bila z novim državnim rekordom četrta na 400 m (52,81). "Moj tek je bil zelo dober. Po težavah na prejšnji tekmi sem potrebovala nekaj dni treninga. Ta rekord je odličen in če bi trenirala tek na 400 m, bi že letos tekla okoli 52,40. Težave imam v zavojih, ker so hitrosti večje kot na 800 m. Za nastop na tej razdalji je ta čas odlična popotnica in mislim, da bi danes brez težav tekla okoli 1:59," je povedala Langerhočeva.

C. R.