Jolandi Čeplak gre na začetku sezone vse po načrtih. Foto: EPA
Jolandi Čeplak gre na začetku sezone vse po načrtih. Foto: EPA
Powell že v prvem nastopu pod 10 sekund

Velenjčanka je bila na stadionu Partizana z rekordom mitinga hitrejša od Kenijke Faith Macharie (2:01,34) in Hrvatice Vanje Perišić (2:01,50).


Čeplakova se je že na štartu dobro počutila
"Trenutno mi gre vse tako, kot smo si zastavili pred sezono. V Beogradu je bil moj cilj zmaga in to sem tudi dosegla. Vesela sem tudi, da je vreme ostalo lepo. Pred nastopom sem se tudi zato dobro počutila in mi je nato tek dobro uspel," je povedala Čeplakova.

Šestakova in Osovnikar tretja
Marija Šestak je bila tretja v skoku v daljino (6,48), Matic Osovnikar pa si je to mesto delil v skupini B teka na 100 m (10,37). Powell je v hitrejši skupini s časom 9,97 postavil najboljši izid sezone na svetu. Jamajčan je bil stotinko hitrejši kot Bahamčan Derrick Atkins, ki je 18. aprila v Berkeleyju tekel 9,98. Zaradi aprilske poškodbe kolena je tekmoval prvič letos, enako velja tudi za Osovnikarja.

Osovnikar: Soliden tek
"Glede na to, da je bila to moja prva tekma v sezoni, sem zadovoljen. Tek je bil soliden, predvsem pa sem dobil prave smernice za naprej. Moral bom še nekoliko bolj povečati štartno pospeševanje in drugi del teči malo manj na frekvenco. Pričakujem, da bom potem iz tekme v tekmo izboljševal svoj dosežek," je dejal Škofjeločan.

Prezelj in Tomičeva šesta
Rožle Prezelj je bil v skoku v višino šesti (2,20), tako kot Marina Tomič na 100 m ovire (13,77).

Masai odličen na 5 kilometrov
Najhitrejši letos na 5.000 m je bil tudi Kenijec Moses Masai (13:08,80).

C. R.
Powell že v prvem nastopu pod 10 sekund