Ana Pjatik je v zadnjih treh serijah vedno skočila dlje od dosežka Šestakove, tako da je zasluženo dobila troskok. Foto: EPA
Ana Pjatik je v zadnjih treh serijah vedno skočila dlje od dosežka Šestakove, tako da je zasluženo dobila troskok. Foto: EPA
Dairon Robles
Dairon Robles je v letošnji sezoni že tekel 13,03. Foto: Reuters

S 14,51 m je zmagala bronasta iz Göteborga Rusinja Ana Pjatik. Preostale tekmovalke niso zmogle meje 14 metrov. "Škoda, da nisem mogla sodelovati na EP-ju, ker sem bila zelo dobro pripravljena. Zdaj sem imela po skoraj enomesečnem premoru nekaj težav s tehniko, vendar sem kljub temu dosegla zelo dober izid in premagala tudi četrtouvrščeno z EP-ja Ukrajinko Olgo Salduho," je dejala Šestakova.



Čeplakova zadovoljna
"Če odštejem kvalifikacijski nastop na EP v Göteborgu, je bil to moj najboljši tek sezone. Po seriji nastopov si v naslednjem obdobju želim, da bi lahko oktobra normalno trenirala za prihodnjo sezono," je pojasnila Čeplakova, ki bo v petek tekla na zlati ligi v Bruslju.

Matic Osovnikar je bil na 100 metrov z 10,28 četrti. Po slabših nastopih v Zürichu in Monaku je očitno tretji šprinter Evrope spet spočit in pripravljen za dobre izide. Andrej Batagelj je bil v skoku v daljino 7 (727 cm). V teku na 110 metrov ovire je zmagal Kubanec Dairon Robles z odličnih 13,13.