Primož Kozmus je v tej sezoni odličen. Foto: RTV SLO
Primož Kozmus je v tej sezoni odličen. Foto: RTV SLO

Primož Kozmus je na mitingu v Bydgoszczu zmagal v metu kladiva z najboljšim izidom sezone na svetu in državnim rekordom 82,30 metra.
Brežičan iz tedna v teden dokazuje, da se po poškodbi vrača v formo iz leta 2003, ko je bil peti na SP-ju v Parizu. V tisti sezoni je v Zagrebu tudi najdlje do zdaj vrgel kladivo (81,21). Svojo najboljšo znamko je tako na Poljskem izboljšal za več kot meter! Enako suvereno je zrušil tudi letošnji najboljši izid sezone, ki ga je imel Belorus Ivan Cihan (81,18 m).



Kar pet tekmovalcev je orodje zalučalo prek 80 metrov. Drugi je bil Madžar Krisztian Pars (81,40), tretji Slovak Libor Charfreitag (80,87), četrti Poljak Szymon Ziolkowski (80,70), peti pa Belorus Vadim Devjatovski (80,45).

Po štirih serijah šele sedmi
Kozmus je začel z 79,13 m in prestopom v drugi seriji, nadaljeval pa z daljavami 79,47 m, 71,72 m, 82,30 m in 81,28 m. "Tehnično še nisem izvedel popolnih metov. Imel sem veliko težav in šele v peti seriji sem vrgel bolje. To je dober znak, vendar si želim višjo raven povprečnih izidov. Bil pa sem zelo vesel, ker sem bil uspešen ob koncu. Po štirih serijah sem bil šele na sedmem mestu in potreboval sem met prek 80 metrov, ker so bili drugi tako dobri. Tekmeci so bili po mojem petem izmetu šokirani, četudi sem sam že nekaj časa pričakoval tak ali podoben dosežek," je dejal Kozmus, ki bo v sredo tekmoval v Pragi.

C. R.