Kozmus je že na uvodu sezone potrdil, da sodi med favorite za odličja v Pekingu. Foto: EPA
Kozmus je že na uvodu sezone potrdil, da sodi med favorite za odličja v Pekingu. Foto: EPA

Pred Kozmusom je na svetovni lestvici meta kladiva le Madžar Krisztian Parsz (81,29). Brežičan je imel izjemno serijo, saj je začel z 78,58 m, nato pa 79,62, 79,11 in 79,68 m. V peti seriji je šele kot¸tretji v sezoni vrgel prek 80 m (80,81 m). V zadnji seriji je orodje pristalo pri 79,76 m.

Na mitinge na Češko
"Tako dobro še nikoli do zdaj nisem začel sezone. Tehnično se mi pri metih pozna, da sem imel teden in pol premora zaradi težav s hrbtom. Sem pa dovolj močan, da sem lahko nadoknadil majhne pomanjkljivosti v tehniki. Potrebujem še dva do tri tedne in gotovo bo potem padel tudi državni rekord. V sredo bom nastopil v Ostravi, naslednji ponedeljek pa v Pragi," je bil nad uvodom sezone navdušen svetovni podprvak, katerega glavni cilj sezone so seveda olimpijske igre v Pekingu.

Žumer diskvalificiran
Matic Osovnikar je na 200 m zmagal z 21,13, potem ko je bil Jan Žumer diskvalificiran. Nina Kolarič je v skoku v daljino skočila 6,59 m in le za pet centimetrov zaostala za 12 let starim slovenskim rekordom. Ekipno so zmagale članice Kronosa iz Ljubljane in člani ljubljanske ekipe Mass.

T. G.