Martina Ratej je na Veliki nagradi Vzajemne v Slovenski Bistrici, ki je bila 29. maja, s 65,89 m postavila najboljši izid sezone na svetu. Foto: EPA
Martina Ratej je na Veliki nagradi Vzajemne v Slovenski Bistrici, ki je bila 29. maja, s 65,89 m postavila najboljši izid sezone na svetu. Foto: EPA
Usain Bolt
Usain Bolt je po slabšem štartu postavil stvari na pravo mesto. Foto: EPA

"Nisem zadovoljna. Pričakovala sem več, čeprav sem dan pred tekmo dvigala uteži, saj me čaka nastop v ZDA in v prihodnjih dnevih ne bom imela možnosti za tovrstno vadbo. Imela sem 'težke noge' in tudi tehnične težave, ker še nisem v formi. S trenerjem Andrejem Hajnškom pa sva si zastavila za glavni cilj SP in zato trenirava tedaj, ko je to mogoče, da ohranim moč, saj imam pred seboj še precej tekem," je pojasnila Ratejeva, ki bo v soboto merila moči s tekmicami v ameriškem mestu Eugene na Diamantni ligi. Ratejeva je 58,88 m vrgla v drugi seriji, nato pa je štirikrat prestopila.

Buč izpolnil normo
Boštjan Buč
je v teku na 3.000 m z zaprekami osvojil 7. mesto (8:29,75), s čimer je izpolnil normo B (8:32,00) za svetovno prvenstvo, ki bo med 27. avgustom in 4. septembrom v Daeguju. Najboljši je bil z rekordom mitinga Kenijec Paul Kipsiele Koech (8:02,55), bronast na OI v Pekingu. Matic Osovnikar je bil šesti v teku B na 100 m (10,56). Že v ponedeljek je v metu kladiva tekmoval Primož Kozmus in na svojem prvem tekmovanju na tujem po enoletni prekinitvi nastopanja zasedel zadnje, 10. mesto (72,42 m).

Usain Bolt še drugič letos 9,91
Najboljši letošnji izid na svetu je na 100 m dosegla Jamajčanka Veronica Campbell-Brown (10,76), ki so ji namerili tudi neuradni svetovni rekord na 100 jardov (9,91). Največ pozornosti pa je pritegnil njen rojak Usain Bolt, ki je v svojem šele drugem nastopu v sezoni dosegel prav tak čas, ko mu je uspel prejšnji teden na diamantni ligi v Rimu (9,91). Bolt je slavil pred rojakom Stevom Mullingsom (9,97) in Danielom Baileyjem (10,08) iz Antigue in Barbadosa.