Francis Obikwelu je bil nekoč tekmec Matica Osovnikarja. Foto: EPA
Francis Obikwelu je bil nekoč tekmec Matica Osovnikarja. Foto: EPA

Njegov osebni rekord je 9,86. Portugalec nigerijskega rodu se bo moral za zmago močno potruditi, saj so direktorju mitinga Albertu Šobi nastop potrdili še Američani Micky Grimes (osebni rekord 9,99), Jeffery Demps (letos 10,11), Monzavous Rae Edwards (osebni rekord 10,00) in Marvin Bracey (letos 10,20), Jamajčan Sheldon Mitchell (letos 10,11), Japonec Masaši Eriguči (osebni rekord 10,07) in Avstralec Anthony Alozie (letos 10,28).

V tej konkurenci bo tekmoval tudi trenutno najboljši slovenski šprinter Jan Žumer (Mass) z osebnim rekordom 10,21 in letošnjim najboljšim izidom 10,39, ki se želi vmešati v boj za najboljša tri mesta, ki tekmovalcem prinašajo denarne nagrade.

Kakovosten tudi ženski šprint
Zelo kakovosten bo tudi ženski šprint s tremi izjemnimi Američankami - Charondo Williams (11,07), Cleo Vanburen (11,12) in Tiffany Townsend (11,19). Od Slovenk bodo tekle Kristina Žumer, Sara Strajnar (obe Mass) in Sabina Veit (Štajerska).

Močna zasedba bo tudi v moškem skoku v višino, kjer bodo ob slovenskem rekorderju Rožletu Prezlju tekmovali še Američan Dusty Jonas (osebni rekord 2,34 m), Poljaka Szymon Kiecana (2,31 m) in Piotr Sloboda (2,28 m) ter Slovak Matus Bubenik (2,26 m).

Nastop Rodićeve še visi v zraku
Marina Tomić
, ta čas daleč najboljša slovenska tekačica na visokih ovirah, bo tekla v družbi Američanke Jackie Coward, ki je letos že tekla 12,80.
Na tekmovanju z 10 moškimi in 9 ženskimi individualnimi disciplinami ter obema štafetama 4 x 100 m so udeležbo potrdili še nekateri drugi odlični slovenski atleti in atletinje, kot so državna rekorderja Tina Šutej (palica) in Matija Kranjc (kopje) ter Maruša Mišmaš. Šoba je sporočil, da nastop letos odlične Snežane Rodić v troskoku še visi v zraku.