Ana Gabriela Guevara se pogosto na začetek sezone na prostem pripravlja prav v Sloveniji. Foto: EPA
Ana Gabriela Guevara se pogosto na začetek sezone na prostem pripravlja prav v Sloveniji. Foto: EPA
Miran Vodovnik
Miran Vodovnik bo v Velenju skušal premagati 20 metrov. Foto: RTV SLO

Na mitingu, ki bo organizatorje stal 100.000 evrov, bo nastopila vsa slovenska smetana. Primoža Kozmusa (drugi izid na svetu) bo v metu kladiva skušal premagati Madžar Krisztian Pars (tretji izid sezone). V teku na 100 metrov so najbolj zveneča imena Matic Osovnikar, Jan Žumer in Britanec Rikki Fifton (10,20).

Poljanec bo naskakoval rekord
V teku na 110 metrov z ovirami bo imel Damjan Zlatnar, ki je pred dnevi s časom 13,56 popravil državni rekord, največja konkurenta v Nigerijcu Sliju Nurudeenu (13,57) in Američanu Fredu Towsedu (13,72). Odkritje letošnje sezone Marija Šestak bo namesto v paradni disciplini troskoku tekmovala v skoku v daljino. Zanimiv bo tudi nastop Andreja Poljanca, ki bo v skoku ob palici skušal popraviti državni rekord Jureta Rovana.

Tekla bo svetovna prvakinja iz Pariza
Največja zvezda mitinga bo Mehičanka Ana Gabriela Guevara, ki bo tekla v teku na 400 metrov. "V Velenju sem že nastopala in se veselim tekme, ob tem pa imamo v Sloveniji dobre možnosti za treninge. Po obdobju treninga bom formo testirala v Velenju, prvi cilj sezone pa bodo vseameriške igre. Želim si teči pod 50 sekundami, kar bi bila lepa popotnica za SP v Osaki, kjer si obetam stopiti na zmagovalne stopničke," je povedala svetovna prvakinja iz leta 2003.

V prenosu na TV Slovenija vsi, razen Čeplakove (za zdaj)
Na mitingu, ki si ga boste v nepsorednem prenosu lahko ogledali na TV Slovenija 2, bodo nastopili še Miran Vodovnik, Brigita Langerholc, Sonja Roman, Boštjan Buč, Pia Tajnikar ... Od najboljših slovenskih atletov je za zdaj vprašljiv le nastop Jolande Čeplak.

S. J.