Maks Barišić se je pred tremi leti vrnil v Koper iz Italije, zdaj pa odhaja v Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Maks Barišić se je pred tremi leti vrnil v Koper iz Italije, zdaj pa odhaja v Maribor. Foto: www.alesfevzer.com

"Naredili smo temeljno analizo preteklega dela, ki je bilo neuspešno. V preostanek prvenstva želimo kreniti v drugačni podobi, predvsem pa z drugačno miselnostjo, kar je trenutno največja težava moštva. Kakovost v slačilnici imamo, potrebujemo pa nekaj prevetritve. Zato smo že povlekli prvo potezo. Nov obraz je Maks Barišić, ki je bil v naših načrtih že poleti, vendar nam ni uspelo izpeljati posla," je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

Z namenom nekaj časa ni nihče nosil številke 10

"Tokrat se je izšlo. Zahvaljujoč ogromnemu razumevanju, ki ga je pokazal igralec, odločilna je bila predvsem velika Maksova želja, da pride v Maribor, a tudi po zaslugi odličnega sodelovanja z vodstvom Kopra, ki mu namenjamo veliko zahvalo. Verjamem, da so s prestopom tudi oni izpeljali odličen posel," je dodal.

Poudaril je, da vedo, kaj jim prinaša nova okrepitev: "Gre za enega izmed najboljših posameznikov slovenske lige, za značajsko močnega in izoblikovanega igralca, ki ve, zakaj je na igrišču, in dela razliko. Prevzel bo dres s številko 10, ki je v Mariboru nekaj časa ni nosil nihče. Z namenom. Maks se bo moštvu pridružil januarja in prinaša novo razsežnost. Kot nekdo, ki lahko trka tudi na reprezentančna vrata, bo imel pomembno vlogo, ki jo bo, verjamem, tudi upravičeval na igrišču."

Prepričan, da bo Maribor kmalu spet na vrhu

Barišić je ob prvem odhodu iz rojstnega Kopra osem let preživel na italijanskih igriščih, po vrnitvi v domovino pa je nase opozarjal v dresu Kopra. "Veliko je bilo zapisov o mojem prestopu iz Kopra, na koncu sem se odločil za Maribor. Res sem zadovoljen, da sem tukaj. Prihajam zelo motiviran, da Mariboru pomagam spet se dvigniti na nekdanje zmagovite poti. Cilji v prvi polovici sezone niso bili uresničeni, toda vsem ekipam se dogajajo vzponi in padci. Prepričan sem, da se bo Maribor slej kot prej vrnil na vrh slovenskega nogometa," je povedal Barišić, ki je izpustil končnico jesenskega dela, vendar se je že lotil delovnega procesa, da pride pripravljen na priprave.

"Imel sem manjšo poškodbo, a verjamem, da bom lahko začel aktivnosti z ekipo. Potrudil se bom, da pridem v ustreznem stanju na zbor in prvi trening. Prihajam v najboljših nogometnih letih, dobrodošlo je spoznanje, da sem kot nogometaš že pridobil precej izkušenj, tudi med igranjem v Italiji. Težo vijoličastega dresa bom še občutil, a sem prepričan, da bom užival na igrišču, da bomo uspešni in z dobrimi igrami privabili na tribune še več navijačev," je dodal.