Arina Sabalenka letos v Melbournu še ni oddala niza. Foto: Reuters
Arina Sabalenka letos v Melbournu še ni oddala niza. Foto: Reuters

Sabalenka je v prvem polfinalu s 7:6, 6:4 ugnala zmagovalko OP-ja ZDA Coco Gauff, Dženg pa se je v svoj prvi finale turnirja za grand slam uvrstila po zmagi nad ukrajinsko kvalifikantko Dajano Jastremsko.

Druga nosilka Sabalenka, ki bo igrala v svojem tretjem finalu turnirja za grand slam, se je oddolžila 19-letni Američanki za septembrski poraz v finalu New Yorka. Dvoboj je trajal uro in 44 minut.

Gauff je v prvem nizu po zaostanku s 3:5 nanizala tri igre, a ji nato ni uspelo osvojiti niza na svoj začetni udarec. V podaljšani igri je prevladovala Belorusinja in jo dobila s 7:2. V drugem nizu je bil izid izenačen do 4:4, ko je Sabalenka četrtič na dvoboju odvzela servis četrti nosilki. V naslednji igri je izkoristila drugo zaključno žogo.

Činven Dženg se bo na ponedeljkovi lestvici WTA prvič zavihtela med deseterico. Foto: EPA
Činven Dženg se bo na ponedeljkovi lestvici WTA prvič zavihtela med deseterico. Foto: EPA

"To je bil neverjeten dvoboj. Coco je odlična igralka, obračuni proti njej so vedno težki. Mislim, da je bilo ključno to, da sem lahko ostala osredotočena ne glede na vse, ne glede na to, kakšen je bil rezultat, dala sem vse od sebe in se borila za to. Seveda sem zelo vesela, da sem v še enem finalu grand slama. Upam, da mi bo uspelo malo bolje kot zadnjič," je bila vesela 25-letnica, ki živi in trenira na Floridi.

Dženg po stopinjah Na Li

21-letna Dženg je druga Kitajka po Na Li, ki se je uvrstila v finale turnirja za grand slam. Njeni rojakinji je to uspelo štirikrat, nazadnje leta 2014, ko je osvojila Melbourne.

"Zelo sem navdušena, da sem odigrala tako dober dvoboj in da sem prišla v finale," je dejala Kitajka, ki pred tem na turnirjih za veliki slam nikoli ni prišla dlje od četrtfinala. "Moja tekmica je igrala neverjeten tenis in imela res dober udarec na osnovni črti. Zdaj je težko razložiti svoje občutke," je še dodala.

Azarenka z izjemno predstavo ugnala Coco Gauff

V petek sta na sporedu še moška polfinala. Novak Đoković in Jannik Sinner bosta dvoboj začela ob 4.30, večerni obračun pa je rezerviran za Daniila Medvedjeva in Alexandra Zvereva.


Polfinale (Ž):

DŽENG (KIT/12) – JASTREMSKA (UKR)
6:4, 6:4
SABALENKA (BLR/2) – GAUFF (ZDA/4)
7:6 (2), 6:4

Finale bo v soboto ob 9.30.