Na Rogli so se spet zbrali najboljši deskarji na svetu. Foto: www.alesfevzer.com
Na Rogli so se spet zbrali najboljši deskarji na svetu. Foto: www.alesfevzer.com

Marguč je najprej v osmini finala izločil rojaka Tima Mastnaka, nato pa je izgubil proti Benjaminu Karlu, ki je slavil tretjič zapored. Avstrijec, vodilni v svetovnem pokalu, je po ogorčenem boju v finalu za dve stotinki ugnal Italijana Aarona Marcha.

Dvoboj slovenskih deskarjev je bil v zgornjem delu izenačen, sredi proge pa je mlajši tekmec storil napako in ostal brez možnosti. Tako kot je bil Marguč v četrtfinalu brez realnih možnosti proti Karlu. Že v zgornjem delu je storil napako, zaostal, poskušal ga je sicer loviti, a je v spodnjem delu napako ponovil ter moral čestitati najboljšemu deskarju zadnjega desetletja, ki se je na koncu tudi veselil prvega mesta.

Karl v četrtfinalu izločil Marguča

"Benjamin je bil boljši, tudi brez mojih napak bi me najbrž premagal, pa čeprav mu ta proga ne bi smela ustrezati. A je pokazal, zakaj je vodilni v svetovnem pokalu. Sam sem se letos prvič uvrstil v izločilne boje, ker je to na domačem prizorišču, sem še toliko bolj zadovoljen. Glede na vse, kar mi je dogajalo v sezoni, je to najlepše darilo. In upam, da bo tako kot v lanski sezoni tekma na Rogli pomenila rezultatski obrat navzgor in da bom kdaj še stal tudi na stopničkah," je bil realen, a zadovoljen Marguč, ki je tudi priznal, da je imel v dvoboju z Mastnakom še dodaten motiv.

"To, da sem ga premagal, je pomenilo, da sem bil najboljši Slovenec, da bom požel največ pozornosti. Sicer mi to dosti ne pomeni, a nekaj mi vendarle," je priznal nekdanji svetovni prvak, ki je tudi zatrdil, da se letos na tekmah še ni tako dobro počutil: "Že ko sem vstal, je bilo moje počutje odlično, nisem čutil nobenih bolečin v hrbtu, ki me običajno mučijo. Ustrezala mi je tudi proga, ki ni bila dirkaška, zato sem se zahvalil švicarskemu postavljavcu. Tudi podlaga je bila odlična, organizatorji so se spet izkazali."

Dvoboj Mastnak – Marguč v osmini finala Rogle

Mastnak se je skozi kvalifikacije prebil s šestim izidom, Marguč pa z enajstim. "Sam nikoli ne gledam, proti komu deskam, prav vseeno mi je. Lahko pa rečem, da če me je moral nekdo premagati, je najbolje, da je to storil reprezentančni kolega, kateremu seveda privoščim. Ne bom pa lagal, da nisem razočaran. Slabe volje sem zaradi svojega deskanja, ki ni bilo dobro. Na tej trdi površini nisem imel pravega oprijema, drselo mi je bolj, kot bi moralo, posledica so bile napake," je dejal Mastnak, olimpijski podprvak, ki pa vseeno čuti, da je v dobri formi.

Žan Košir je bil diskvalificiran že v prvi kvalifikacijski vožnji. V ženski konkurenci se Glorii Kotnik ni uspelo uvrstiti med šestnajsterico. Zasedla je končno 18. mesto. V finalu sta se pomerili najboljši iz kvalifikacij, Nizozemka Michelle Dekker in Japonka Cubaki Miki, ki je bila hitrejša za tri stotinke.

V tej sezoni je na stopničke tekme svetovnega pokala od Slovencev stopil le Mastnak. Naslednja tekma svetovnega pokala, prav tako paralelni veleslalom, bo že v soboto v Simonhöheju v Avstriji.

Marguč zelo zadovoljen s sedmim mestom na Rogli

Izločilni boji, moški:

Izločilni boji, ženske:

Marguč dobil obračun z Mastnakom, a nato izpadel v četrtfinalu