Foto: EPA
Foto: EPA

Že v torek so se v polfinale uvrstile Francozinje in Norvežanke.

Na večernem obračunu med Dansko in Črno goro je večji del prvega polčasa minil v enakovredni predstavi, rokometašice iz Hamletove dežele so nekoliko lažje zadihale tik pred odhodom na odmor, ko so povedle za tri gole (13:10). Na začetku druge polovice tekme so hitro ušle za sedem zadetkov (20:13). V zadnjem delu pa so močno popustile in tekmicam dovolile, da so se jim približale na dva gola (22:20, 25:23, 26:24), a zmage niso ogrozile.

Pri Dankah sta bili najučinkovitejši Emma Friis in Anne Hansen, ki sta po petkrat zatresli mrežo, pri Črnogorkah pa Dijana Mugoša s šestimi zadetki.

Sorodna novica Norvežanke in Francozinje niso dovolile presenečenja

Švedska prvi gol prejela šele v 15. minuti

Švedinje so temelje za zmago postavile v prvi polovici tekme. Povedle so s 7:0, prvi gol so prejele šele v 15. minuti, polčas pa sklenile z desetimi goli naskoka (16:6). V nadaljevanju so imele tekmo pod nadzorom in prihranile precej moči za petkov polfinalni obračun s Francozinjami.

Linn Blohm, Nathalie Hagman, Olivia Mellegard in Jamina Roberts so dosegle po pet zadetkov, pri Nemkah pa Amelie Berger, Alina Grijseels in Viola Charlotte Leuchter po štiri.

S kom Slovenija v kvalifikacijah za OI?

Znani so tudi pari za razvrstitev od petega do osmega mesta. Češka se bo v petek pomerila z Nemčijo, Nizozemska pa s Črno goro.

Odločilne tekme v Herningu bo z velikim zanimanjem spremljala tudi slovenska reprezentanca, ki si je izborila nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Slovenija se bo med 11. in 14. aprilom prihodnje leto pomerila s Paragvajem ter četrto- in petouvrščeno izbrano vrsto z letošnjega svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem.

Četrtfinale

Herning:
ŠVEDSKA – Nemčija 27:20 (16:6)

DANSKA – Črna gora 26:24 (13:10)

Odigrano v torek v Trondheimu:
FRANCIJA – Češka 33:22 (18:16)

Nizozemska – NORVEŠKA 23:29 (11:12)


POLFINALE, Herning

Petek ob 17.30:
ŠVEDSKA – FRANCIJA

Ob 21.00:
DANSKA – NORVEŠKA

Prenos obeh tekem na TV SLO 2 in MMC-ju.

Finale in tekma za 3. mesto bosta v nedeljo, prav tako v Herningu.

Danke so se proti Črnogorkam razveselile polfinala na domačem SP-ju