Novak Đoković je lani osvojil tri od štirih turnirjev za grand slam. Foto: EPA
Novak Đoković je lani osvojil tri od štirih turnirjev za grand slam. Foto: EPA

Srb je v Avstraliji nazadnje izgubil dvoboj leta 2018, ko ga je v osmini finala prvega turnirja za grand slam v Melbournu v osmini finala ugnal Korejec Hyeon Chung. Od takrat je Đoković nanizal 43 zmag, vključno s štirimi lovorikami na OP-ju Avstralije.

Alex de Minaur. Foto: EPA
Alex de Minaur. Foto: EPA

De Minaur, ki lani v Melbournu proti Đokoviću dobil le pet iger, je tokrat do zmage v drugem medsebojnem dvoboju prišel predvsem z odličnim servisom. Po zadetem prvem začetnem udarcu je dobil 33 od 34 točk. Edino točko je izgubil v zadnji servisni igri.

Prvi igralec sveta si ni priigral niti ene priložnosti za brejk. Sam je dvakrat izgubil servis in po uri in 34 minutah je moral priznati premoč 24-letnemu Avstralcu.

Tako kot na prejšnjem dvoboju je imel Đoković težave z desnim zapestjem, zaradi katerega je potreboval zdravniško pomoč. "Mislim, da bo z zapestjem vse v redu. Bolečine so imele znaten učinek na mojo igro predvsem pri servisu in forhendu. Ne bi želel preveč govoriti o tem, da ne bi zvenelo kot izgovor. De Minaur je bil zelo dober. Z mislimi sem že v Melbournu, vse je to del priprav na OP Avstralije. Ni lepo izgubiti, a o tem ne bom dolgo razmišljal," je povedal Đoković.

V nadaljevanju je Ajla Tomljanovic s 6:1, 6:1 odpravila Natalijo Stevanović, tako da je Avstralija z 2:0 napredovala v polfinale.

Prvi turnir za grand slam v sezoni se bo začel 15. januarja. Đoković bo naskakoval enajsto lovoriko v Melbournu.

Đoković izgubil po 43-ih dvobojih