Pred 25. letom so petkrat na tekmi All Star zaigrali še LeBron James, Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Anthony Davis in Isiah Thomas. Foto: Reuters
Pred 25. letom so petkrat na tekmi All Star zaigrali še LeBron James, Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Anthony Davis in Isiah Thomas. Foto: Reuters

39-letni košarkar Lakersov je s tem presegel dosežek še enega legendarnega Jezernika, ki je predtem velik pečat pustil pri Milwaukeeju, Kareema Abdula-Jabbarja. V lanski sezoni je James popravil njegov rekord po številu doseženih točk v najmočnejši ligi na svetu.

Dončić, ki bo čez mesec dni dopolnil 25 let, je bil na prestižno ekshibicijsko tekmo izbran petič, še šestič pa bo sodeloval na t. i. imenovanem vikendu All Star, saj je v prvi sezoni igral na tekmi novincev. V dresu Dallasa je večkrat na srečanju vseh zvezd zaigral le Dirk Nowitzki (14-krat).

“Spomnim se, da ko sem bil otrok, sem želel gledati tekmo All Star, a mi starši niso dovolili, saj je bila okoli 3.00 zjutraj. Ko sem prišel sem, sem si le želel biti v Ligi NBA. Prvo sezono nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Bil sem samo vesel, da sem tu in da lahko igram košarko na najvišji ravni. Spomnim se, da sem bil navdušen, da lahko igram proti igralcem, kot sta LeBron in Durant,“ je na televiziji TNT po objavi prvih peterk dejal kapetan slovenske reprezentance.

Ljubljančan, ki je trenutno drugi strelec (33,6 točke) in tretji podajalec (9,3 asistence) v ligi, je bil četrtič imenovan v začetno postavo tekme, potem ko je v svoji konferenci dobil največ glasov med branilci, novinarji pa so ga postavili na drugo mesto, za Shaia Gilgeousa-Alexandra (Oklahoma City).

Na Zahodu bodo družbo v prvi peterki Luki in LeBronu delali še center Denverja Nikola Jokić, krilo Phoenixa Kevin Durant in Gilgeous-Alexander. Prvo peterko Vzhoda sestavljajo krilni center Milwaukeeja Janis Andetokumbo, ki je prejel največ glasov, njegov soigralec Damian Lillard, center Philadelphie Joel Embiid, krilo Bostona Jayson Tatum in branilec Indiane Tyrese Haliburton.

Tekma bo 18. februarja v Indianapolisu, vrača pa se s tradicionalnim formatom obračuna obeh konferenc. Preostali igralci bodo znani 1. februarja, izbrali pa jih bodo trenerji Lige NBA.