Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sorodna novica Šov Dončića v drugem polčasu v Madison Square Gardnu

Zgodilo se je ob koncu uvodne četrtine boja v Madison Square Gardnu, ko so gostitelji Ljubljančana želeli ustaviti s podvajanjem, a prejeli so pravo lekcijo.

Dončić ni niti malo trznil, hitro se je obrnil in z osupljivo podajo izza hrbta pod košem našel povsem samega Dwighta Powlla, ki je žogo ujel in jo s polaganjem spravil skozi obroč za vodstvo s 24:16. Dallas je tekmo na koncu dobil s 122:108.

Na družbenih omrežjih so kmalu po Lukovi mojstrovini začele deževati pohvale. Številni uporabniki so podajo hitro označili za najboljšo v sezoni, marsikdo jo je ocenil celo kot najboljšo v zgodovini. "Kako je nekaj takega sploh mogoče?" se sprašuje eden izmed uporabnikov omrežja X, "99,6 odstotka košarkarjev bi s tako podajo žogo poslalo v 15. vrsto," pa je dodal drugi.

Dončić je samo letos že nekajkrat navdušil z genialnimi potezami. Spomnimo, decembra lani je na obračunu z Los Angeles Lakersi z nepričakovano podajo izza hrbta Jaxsona Hayesa našel odkritega Danteja Exuma, ki je nato zadel trojko. "Vsakič, ko igraš proti takšnemu fantu, kot je Luka, ki je tako nadarjen, je težko. Ne le da zelo dobro podaja, tudi redno zadeva," je tedaj po tekmi priznal košarkar Lakersov Austin Reaves.